National

Ciolacu le spune angajaților din Guvern, nemulțumiți de creșterea salariului, să demisioneze dacă „nu le convine”

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ciolacu le spune angajaților din Guvern nemulțumiți de creșterea salariului să demisioneze dacă nu le convine
Ciolacu le spune angajaților din Guvern nemulțumiți de creșterea salariului să demisioneze dacă „nu le convine”

Premierul Marcel Ciolacu le-a transmis joi seară, angajaților din Guvern nemulțumiți de creșterea de 10% a salariului, măsură pe care Executivul a introdus-o prin OUG, că îi poftește să-și dea demisia.

„Am înțeles de la angajații din Guvern că nu e suficient cât a propus Guvernul (să crească salariul). Eu atât pot, Guvernul României atât poate, ca să fie sustenabil nu poate mai multe. Le-am spus ‘Dacă nu vă mai convine, dacă e așa de rău la Guvernul României, dați-vă demisia’. Eu nu am amenințat pe nimeni, am zis că atât pot. Eu nu-mi bat joc de nimeni, eu nu arunc Românie în haos. Haideți să fim corecți, acest lucru se întâmplă pentru că suntem în an electoral, eu nu cedez la șantaj, să nu mă mai voteze, domnule. Eu nu mai pot să mă uit în ochii oamenilor de afaceri dacă eu fac tot timpul un pas înapoi la orice șantaj”, a declarat Ciolacu.

Întrebat care sunt salariile celor care se plâng, premierul a spus că „un salariu mediu peste 1.000 de euro, cred că net. Un salariu bun în România. Le-am zis, ‘Nu vă convine, dacă unii consideră și pleacă, atunci anvelopa salarială rămâne aceeași și atunci avem de unde să mărim salariile”.

Ciolacu, după bătaia din Parlament

Premierul Marcel Ciolacu a comentat joi seară, la România Tv, imaginile cu bătaia din Parlament, care i-a avut ca protagoniști pe Florin Roman și Dan Vîlceanu.

„Te lasă fără cuvinte. Agresoru cu agresatu. Te duci acasă și te întreabă: „- Ce ți s-a întâmplat?” – „M-a mușcat un coleg de nas!” – „Și unde?” – „În Parlament”, tu fiind parlamentar. E de noaptea minții. Se uită românii la noi. Cum să se întâmple așa ceva? Suntem într-un ridicol”, a spus Marcel Ciolacu.

România a devenit o țară extrem de importantă pentru Europa

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că, în urma războiului din Ucraina, România a devenit o țară extrem de importantă pentru Europa. Ciolacu a spus că România a devenit ”Poarta Europei” pentru că noile trasee ale Europei se modifică, iar Portul Constanța și porturile dunărene vor deveni esențiale.

„Cel mai important partener economic al României non-UE este Turcia. Pentru ei, este o formă de respect pentru un stat vecin și un stat prieten. Când a fost cutremur în Turcia, primul stat care a trimis echipaje și ajutor a fost România.

Toată lumea are un interes, dar domnul președinte Erdogan nu m-a întrebat pe mine despre fabricile de armament, dar i-am spus foarte clar: dacă Turcia va câștiga contracte pentru armament, în urma licitațiilor, eu am cerut ca toate aceste arme să se producă în România. Țara noastră are energie, are gaze. Bun, aducem gaze și cum să nu mă duc eu să vorbesc cu Turcia.România este noua poartă a Europei. În acest moment, harta Europei s-a schimbat, România nu era o țară din centrul Europei. După nenorocirea din Ucraina, cu războiul cu Rusia, România a devenit o țară din centrul Europei, din toate punctele de vedere, în special geostrategic. Se fac noi rute, se schimbă hărțile, pentru că principala rută a gazelor din Caucazul de sud și din Asia vin prin Portul Constanța și porturile dunărene. Normal că trebuie să vorbesc și cu Turcia, pentru că pe acolo se trece”, a spus Marcel Ciolacu, la România TV.

Comentarii
Adauga un comentariu