National

Ciolacu nu exclude posibilitatea de a candida la președinția României, în tandem cu Ciucă premier

Publicat: 15 mart. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Ciolacu nu exclude posibilitatea de a candida la președinția României în tandem cu Ciucă premier
Ciolacu nu exclude posibilitatea de a candida la președinția României, în tandem cu Ciucă premier

În cadrul unei emisiuni de televiziune, liderul PSD, Marcel ciolacu spune că își dorește ca și după 2024 să poată funcționa actuala coaliție de guvernare.

De asemenea, liderul PSD nu exclude o posibilitate de a candida la președinția României, în tandem cu Nicolae Ciucă în funcția de premier.

„Nu e exclus dar nu este simplu, în primul rând pentru că un partid mare precum PNL nu ar accepta să nu aibă candidat propriu la alegerile prezidențiale. În schimb, eu în PSD am schimbat regulile, la noi candidatul pentru președinție va fi ales (…) Vom analiza cum mergem mai departe împreună. Ce este sigur e că pentru România a fost cea mai bună această coaliție”, a comentat Marcel Ciolacu.

Rotativa din mai va ține cont de protocolul agreat de ambele formațiuni

Liderul PSD a mai spus că rotativa din mai va ține cont de protocolul agreat de ambele formațiuni, PSD și PNL, și că nu vor exista neînțelegeri privind împărțirea ministerelor.

Ciolacu a adăugat că premierul Nicolae Ciucă nu se va afla în componența noului Guvern și că el va prelua șefia Senatului.

„Am discutat, Nicolae Ciucă va prelua președinția Senatului”, a spus Ciolacu.

Ciolacu: „Nicolae Ciucă nu va fi în viitorul Guvern”

Marcel Ciolacu spune că Nicolae Ciucă vrea să fie președintele Senatului, dar „nu va fi în viitorul Guvern” și spune că premierul nu vrea să se întoarcă ministru al Apărării.

„Domnia sa ar dori să fie președintele Senatului. Îmi asum ceea ce v-am spus. Vă spun ce am vorbit eu cu domnul Nicolae Ciucă. Nu cred că își dorește să se mai întoarcă ministru al Apărării”, anunță liderul PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu spune că există un protocol pe care îl respectă, iar despre rotativă, acesta spune că va avea loc, deoarece sunt „oameni de onoare”.

„În acest moment avem un protocol pe care îl respectăm, asta nu înseamnă că suntem strâmtorați politic într-un anumit cadru. Rotația va avea loc, suntem oameni de onoare. Cred că asta așteaptă românii de la noi, să ne respectăm și noi cuvântul. Nu e un guvern al coaliției, este un guvern al României”, a mai spus Ciolacu.

Comentarii
  • MARS AFARA DIN ROMANIA TRADATORILOR CIUCA SI CIOLACU . Zero, zero voturi! VENIM LA COTROCENI daca aveti acest gand. Noi asteptam sa scapam de voi si voi visati cai verzi pe pereti cu prezidentialele.Ajunge cat ati distrus Romania si romanii.

  • Astia se gândesc deja la prezidentiale iar noi ne gândim ca nu avem ce sa punem pe masa de Sf Paste. Niciun vot! Romania are nevoie de o schimbare radicala. Romanii.nu mai suporta slugile intereselor străine care au ingenuncheat si umilesc Romania si distrus romanii.

  • Poate ne spune rahatuul ciordac ți cîte cîrpe poartâ pe umeri câ pe ciuciu îîî–îîî îl știe tot boborul ce rampoartâ–iar în tandem spre câcâceni–-eșuați mei au vise taicâ vise–

Adauga un comentariu