National

Ciolacu și Ciucă răspund de ce se va merge împreună la europarlamentare, dar nu și la locale

Publicat: 21 feb. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ciolacu și Ciucă răspund de ce se va merge împreună la europarlamentare dar nu și la locale
Ciolacu și Ciucă răspund de ce se va merge împreună la europarlamentare, dar nu și la locale

Președinții PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au vorbit, miercuri seară, despre comasarea alegerilor, fiind întrebați de ce se va merge împreună la europarlamentare, dar nu și la locale.

„Este o întrebare care este absolut normală. Am avut dezbateri. Sunt abordări care fac obiectul alegerilor. Nu putem vorbi de alegerile locale care au o altă configurație. La alegerile europarlamentare discutăm de reprezentanții României.

La nivelul fiecărei filiale vor exista strategii specifice, sunt diferențe și în mediul urban și rural. Au fost elemente de divergențe în coaliție, dar au fost argumentate.

Dacă se va reuși la nivel local să se depășească aceste lucruri, fără se depășească liniile roșii, îmi doresc foarte mult.

Trebuie să învășăm din trecut. S-a mai încercat o dată, USL, când s-a decis să se meargă așa. S-a dovedit că nu funcționează. Atunci când vorbim de locale și europarlamentare, trebuie să vedem care a fost beneficiul banilor europeni. Acest lucru poate fi folosit în campania electorală”, a spus Nicolae Ciucă.

„PSD, ca și PNL, are mii de aleși locali. Ar fi fost o greșeală ca noi din birou să hotărâm ce e mai bine pentru fiecare comună, oiraș, municipiu. Aceste decizii se iau la baza partidelor. În perioada următoare sunt convins că vom avea și alianțe locale. Dar ei știu ce mai bine. Vom pune prioritățile românilor înainte de deciziile din birorui. Direcția politică o va da lista politică de la europarlamentare”, a spus și Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă păstrează suspansul, Marcel Ciolacu insistă

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat miercuri că nu s-a luat nicio decizie cu privire la numele celui care va deschide lista la europarlamentare. La rândul său, Marcel Ciolacu a spus că și-ar dori „o doamnă care să nu fie nici din PNL și nici din PSD”.

„Sunt convins că vom găsi”, a spus liderul PSD.

„Nu am discutat nici nume, nici modul de împărțire. E clar că se va ține cont de ponderea partidelor în coaliție. Când vom finaliza analiza și mergem în Biroul Național pentru aprobare vă vom anunța”, a spus Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu a ținut să dea detalii: „Mi-aș dori să găsim o doamnă care să deschidă lista de europararlamentare care să nu fie nici din PSD, nici din PNL”.

Cum a răspuns Marcel Ciolacă atunci când a fost întrebat dacă PSD susține un candidat PNL la prezidențiale

Liderul PSD Marcel Ciolacu refuză să se lanseze în declarații hazardate pe tema unui candidat comun PNL -PSD la prezidențiale. Liberalii și social – democrații au avansat ipoteza unei rotative la președinția României, rotativă similară cu cea implementată la guvernare.

„Cred că este un moment corect și bine ales ca cele două partide cu toate că vom fi implicați în campaniile electorale și vom avea de gestionat și executivul și deciziile din Parlamentul României, fiindcă ele nu se conduc cu filmări pe Facebook și jigniri. O țară și o localitate nu le conduci cu haos, cu scandal și îmbrânceli. Cred că în această perioadă, cele două partide, cu specialiștii pe care îi au, pot crea un proiect de țară și de ce nu, să ne strângem în coaliție după data de 10 iunie să luăm o decizie.Nu am auzit această întrebare. Mă interesează să văd votul românilor pe data de 9 iunie. Apoi voi veni și vă voi spune ce am decis, a declarat Marcel Ciolacu”

Comentarii
  • Noaptea mintii ! hotii sau unit sa jefuiasca tara ! , cu dreacu sau unit la un loc un partid socialist si un partid liberal sub aceiasi umbreala sa fwta toata tara in gura ?

Adauga un comentariu