Culinar

Ciorbă de cartofi cu cârnați afumați

Publicat: 19 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ciorbă de cartofi cu cârnați afumați

Ciorba de cartofi cu cârnați afumați este o încântare. Dacă nu ne crezi pe cuvânt, trebuie să o încerci. Iată cum se prepară.

Ingrediente:

100 gr ceapă roșie
2 linguri ulei de floarea soarelui
sare sau pastă de ardei sărată (vezi cum se face pastă de ardei roșu)
700 gr zarzavat (morcovi și rădăcină de păstârnac)
2 roșii
1 ardei gras
frunze de țelină și leuștean după gust
1,5 kg cartofi
500 gr cârnați afumați
500 ml borș sau 2-3 linguri de oțet de mere
300 gr smântână
pătrunjel sau tarhon verde după gust

Cum se prepară:

Decojește ceapa și toac-o mărunt. Pune ceapa într-o oală înaltă, toarnă 2 linguri de ulei de floarea soarelui, apoi pune oala pe foc iute. Asezonează ceapa cu sare sau pastă de ardei sărată după gust și călește ceapa până devine sticloasă

Între timp, decojește și toacă zarzavatul, toacă roșiile și ardeiul gras, apoi pune-le în oală, potrivit retetedecasa.com. După circa 5 minute, redu temperatura și adaugă câteva frunze de țelină și leuștean tocate. Decojește cartofii, taie-i în cubulețe mici și apoi pune-i în oală. Taie cârnații în rondele de aproximativ jumătate de deget grosime și pune-le în oală.

Umple oala cu apă călduță și fierbe ciorba la foc redus până se înmoaie ingredientele. Acrește ciorba după gust cu borș sau oțet de mere. Pune smântâna într-un bol și pune deasupra 1-2 polonice de zeamă fierbinte din ciorbă, apoi amestecă bine ingredientele.

Toarnă smântâna în oală și amestecă ciorba, așteaptă până dă un clocot, apoi adaugă pătrunjel sau tarhon tocat mărunt după gust și mai fierbe 1-2 minute.

Adauga un comentariu