Culinar

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură. Una dintre cele mai rapide și delicioase rețete

Publicat: 06 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ciorbă de fasole boabe cu afumătură. Una dintre cele mai rapide și delicioase rețete
Dacă vă place un gust acrișor-dulce, adăugați puțin zahăr

Practic, nu există nicio țară din lume care să nu poată oferi o rețetă proprie de ciorbă de fasole boabe cu afumătură. Astfel, acest tip de prim fel de mâncare există în diferite interpretări, pentru a se potrivi tuturor gusturilor.

Ciorba de fasole nu este o supă ușoară, ci mai degrabă una consistentă și sățioasă, deoarece fasolea este un produs proteic și poate fi folosită ca înlocuitor al cărnii. Propunerea de astăzi este supa de fasole cu carne afumată. Această supă poate fi variată cu diferite cărnuri afumate. Poate fi vorba de cârnați sau cârnăciori afumați, bucăți de pui afumat sau coaste de porc afumate, sau orice altceva care a fost afumat.

Ciorba de fasole boabe cu afumătură. Ingredientele necesare pentru a pregăti deliciul

Pentru a pregăti felul de mâncare vom avea nevoie de o porție de costiță de porc afumată în cantitate de 200 g, fasole aproximativ o cană, cartofi în cantitate de 2-3 tuberculi, un morcov mic și o bucată de ceapă. De asemenea, veți avea nevoie de 1,6 l de apă. Pentru o culoare deosebită veți avea nevoie de 150-200 ml de suc de roșii.

Pentru a pregăti deliciul culinar veți avea nevoie de ulei vegetal, în cantitate de 1-2 linguri. De asemenea, indicat este să folosiți și un amestec de piper după gust, sare și o linguriță de paprica. Prima întrebare la care trebuie să vă răspundeți singur este ce fel de fasole va fi folosită pentru a face supa? Există o alegere precisă, fasole uscată, fasole proaspătă, fasole congelată și fasole la conservă.

Supa din ultimul tip, adică din fasole la conservă, se va prepara cel mai rapid, deoarece sunt deja fierte. Al doilea cel mai rapid timp de gătire este pentru fasolea proaspătă. Iar ultimul loc în acest clasament al timpului este ocupat de fasolea uscată.

Alegerea, desigur, este, ca întotdeauna, lăsată la latitudinea dumneavoastră, iar noi în oferim o rețetă de supă cu fasole uscată afumată. Dar nu vă speriați, vă vom dezvălui secretul cum să accelerați procesul și să obțineți beneficii maxime ale felului de mâncare pregătit.

Cum se pregătește corect fasolea? Secretele gospodinelor pentru a accelera modul de gătire

Fasolea trebuie să fie pregătită în prealabil în mod corespunzător și vă vom spune cum să o faceți. Există cel puțin două moduri de a le înmuia înainte de fierbere. Primul presupune înmuierea fasolei pentru o perioadă lungă de timp, peste noapte. Pentru a face acest lucru, clătiți fasolea sub jet de apă și puneți-o într-un recipient potrivit cu apă. Adăugați bicarbonat de sodiu în cantitate de o 1 linguriță la 1l în apă.

O astfel de procedură de înmuiere distruge oligozaharidele care, de obicei, contribuie la formarea gazelor și accelerează procesul de gătire. A doua metodă este următoarea. Trebuie să spălați fasolea cu apă, 1 la 3, și lăsați-o să fiarbă, apoi luați-o de pe foc și lăsați-o timp de o oră. Apoi se continuă gătitul.

Puneți fasolea afumată în oală împreună cu fasolea pregătită și începeți să fierbeți la foc mic până se înmoaie. După care, se taie cartofii în mod aleatoriu, dar nu grosier, în oală după ce fasolea a fost fiartă. De asemenea, pregătiți ceapa și morcovii pentru a fi sotați. Ceapa se taie mărunt, iar morcovii se dau pe răzătoarea fină. Se toarnă în tigaia încinsă și udată cu ulei vegetal. Adăugăm apoi sucul de roșii, noi îl avem cu ardei gras și mai prăjim totul împreună încă 2-3 minute.

Pentru a finisa ciorba de fasole boabe cu afumătură trebuie să transferăm în oală toate ingredientele, adăugăm foaia de dafin, boiaua, ardeiul gras, un amestec de ardei, sare și mai fierbem încă 5 minute. Dacă vă place un gust acrișor-dulce, adăugați puțin zahăr, iar acest lucru completează procesul de preparare a supei de fasole. Se toarnă în farfurii, se adaugă ierburi sau smântână și ciorba este gata de degustare.

Adauga un comentariu