Culinar

Ciorbă de pește cu zeamă de varză. Rețeta bunicii pentru o ciorbă gustoasă, acrișoară și aromată

Publicat: 04 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ciorbă de pește cu zeamă de varză. Rețeta bunicii pentru o ciorbă gustoasă acrișoară și aromată
Ciorba de pește acrită cu zeamă de varză este ideală de servit la mesele de sărbătoare în familie alături de alte bucate alese.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai bună ciorbă de pește cu zeamă de varză. Aceasta merge de minune după mesele copioase de sărbători, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un preparat culinar savuros, făcut ca în vremea de odinioară. Iată rețeta bunicii pentru o ciorbă gustoasă, acrișoară și aromată.

Ciorbă de pește cu zeamă de varză

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare gustoasă, rafinată și sănătoasă, putem face o ciorbă de pește cu zeamă de varză. Aceasta are o savoare doesebită, se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Ciorba de pește acrită cu zeamă de varză este ideală de servit la mesele de sărbătoare în familie alături de alte bucate alese. Pe lângă ciorba de pește putem pregăti și un borș de perișoare moldovenesc. Acesta este pe placul multora dintre noi și va aminti de rețetele tradiționale ale bunicii.

Ciorba de pește merge servită cu ardei iute, un pic de oțet și câteva felii de pâine de casă fragedă și gustoasă, făcută cu aluat din drojdie proaspătă. Dacă ținem cont de câteva trucuri culinare, la final vom obține un adevărat delicciu. Ciorba de pește este sănătoasă, sățioasă, iar rețeta poate fi adaptată după gust și preferințe.

Rețeta cu care vei pregăti rapid o mâncare delicioasă

Pentru gustoasa ciorbă de pește cu zeamă de varză vom avea nevoie de 1 ceapă, 1 morcov, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras roșu, 1 rădăcină de păstârnac, 1 felie de țelină, 1 cap de pește crap, 1 coadă de pește crap, 200 g de roșii, sare, 2 linguri de ulei, 2 l de apă, 250 ml de zeamă de varză și leuștean.

Mai întâi se curăță și se spală legumele pentru ciorbă. Ceapa se taie mărunt, ardeii se fac cubulețe mici, iar morcovul, țelina și păstârnacul se dau prin răzătoarea mică. Într-o tigaie cu ulei încins se călește ceapa apoi se adaugă ardeii, morcovul și țelina împreună cu păstârnacul. Separat se pun 3 l de apă într-o oală, iar când apa începe să fiarbă se toarnă legumele călite. Se adaugă și roșiile apoi se potrivește gustul cu sare.

După 10 minute se adaugă peștele, coada și capul și se mai lasă totul la fiert încă 15 minute. Se toarnă zeama acră de varză și se mai dau câteva clocote. La final, se ia oala de pe foc și se adaugă leuștean proaspăt tocat mărunt.

Ciorba de pește se servește cu ardei iute și pâine de casă. Cu siguranță acest deliciu va fi pe placul tuturor celor de la masă. Ciorba de pește se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Ciorba de pește acrită cu zeamă de varză sau cu borș are o savoare deosebită și amintește de rețetele bunicii. Când vine vorba de ciorba de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de trucuri culinare. Ciorba de pește este sățioasă, sănătoasă, aromată și merge de minune după mesele copioase de sărbători. Aceasta poate fi gătită pentru orice masă și ocazie, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta clasică, succesul va fi garantat.

Adauga un comentariu