Culinar

Ciorba de spanac cu linte este o reţetă potrivită în Postul Paştelui

Publicat: 19 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ciorba de spanac cu linte este o reţetă potrivită în Postul Paştelui

Ciorba de spanac cu linte este o reţetă potrivită, mai ales acum în postul Paştelui. Spanacul se află printre vedetele sezonului de primăvară, aşa că profită din plin de beneficiile sale!

Ingrediente:

1 kg spanac
400 g linte din conservă
¼ ţelină
2 cepe medii
1 roşie mare sau o lingură pastă de tomate
2-3 căţei usturoi
2 morcovi
1 l supă de legume
1 legătură pătrunjel
1 lingură zeamă lămâie
1 linguriţă turmeric, opţional
1 lingură ulei de măsline
sare, după gust
piper, după gust

Mod de preparare:

Cureţi de codiţe şi speli foarte bine sub jet de apă rece spanacul. Îl opăreşti 5-6 minute în apă clocotită cu sare, apoi o dai deoparte într-o sită să se răcească şi să se scurgă de apă. După ce l-ai stors foarte bine de lichid, toci spanacul mărunt.

Într-o cratiţă, căleşti în ulei de măsline ceapa tăiată julien, usturoiul zdrobit şi roşia tăiată cuburi sau pasta de tomate, câteva minute la foc potrivit.

Adaugi în cratiţă morcovul şi ţelina curăţate, spălate şi date prin răzătoarea mare. Scurgi lintea foarte bine de lichidul din conservă şi le presari peste legumele călite, apoi adaugi spanacul mărunţit. Amesteci şi mai laşi pe foc 1-2 minute.

Torni supa de legume, asezonezi cu sare şi piper după gust, cu turmericul şi cu zeama de lămâie. Laşi să fiarbă, la foc mediu, până dă un clocot. Cureţi de codiţe, speli foarte bine şi toci mărarul pe care îl adaugi în ciorbă. Serveşti ciorba caldă şi o decorezi, dacă doreşti, cu un ardei iute tocat mărunt.

Adauga un comentariu