Culinar

Ciorbă de văcuță – Bună mai ales iarna

Publicat: 31 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ciorbă de văcuță - Bună mai ales iarna

Sa preparăm ciorbă de văcuță!

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vită sau miel
    3 cepe
    100 g orez
    1 morcov
    1 legătură pătrunjel
    1 țelină
    400 ml suc de roșii
    5 căței de usturoi
    coriandru
    frunze de dafin
    scorțișoară
    piper negru
    mărar
    sare, piper, busuioc

Mod de reparare:

Pentru început, spălăm foarte bine carnea de vită, pe urmă o punem la fiert la foc mic.  Cu ajutorul unei spatule, îndepărtăm spuma formată la suprafață. Tăiem morcovul bucățele. Curățăm o ceapă mare iar cu ajutorul unui cuțit, făcem câteva tăieturi. În găurile respective punem cățeii de usturoi.

După ce am îndepărtat toată spuma formată la suprafață, adăugăm bucățelele de morcov și ceapa pregătită anterior. Adăugăm frunzele de dafin, scorțișoara, pătrunjelul, țelina și coriandrul. Acoperim cu un capac și fierbem la foc mic timp de o oră. După acest interval, scoatem carnea pe un platou iar legumele le aruncăm. Supă rămasă o strecurăm bine.

Orezul îl spălăm în 2-3 ape, pe urmă îl adăugăm în supa strecurată. Acoperim cu un capac și fierbem la foc mic. Cepele rămase le tăiem mărunt și le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei până se rumenesc frumos. Tăiem carnea de vită în bucățele mici. Le adăugăm în tigaie împreună cu sucul de roșii. Amestecăm bine și acoperim cu un capac.

Adăugăm restul de condimente și gătim la foc mic timp de 10-15 minute. Adăugăm conținutul din tigaie peste amestecul de supă și orez. Condimentăm cu sare și piper și fierbem la foc mic încă 10 minute. Se decorează cu mărar și se servește alături de cei dragi.

Adauga un comentariu