Prima pagină » Culinar » Ciorbă de văcuță ca la restaurant: Un gust pe care nu-l poți uita!

Ciorbă de văcuță ca la restaurant: Un gust pe care nu-l poți uita!

02 nov. 2021, 13:37, 1 ,
în Culinar

Fiecare dintre noi a comandat măcar o data când a fost la restaurant o ciorbă de văcuță și cu siguranță a rămas cu gândul la acel gust deosebit pe care îl are mâncarea făcută în cantități mari. Rețeta de ciorbă de văcuță ca la restaurant, cu multe legume, este foarte simplă de făcut de către orice gospodină la ea acasă, fiind ușor adaptabilă, dar cu un gust senzațional.

Alături de ciorba de burtă și poate ciorba de perișaore este una dintre cele mai iubite ciorbe de către români și foarte ușor de făcut dacă respecți câțiva pași simpli.

Pentru un gust deosebit este recomandat să folosiți un rasol de vită, dar nu veți greși nici dacă puneți carne de vită macră, dar important este să fie carnea cu os pentru că așa ciorba va avea o consistență bună.

farfurie cu ciorba de vacuta

Ciorbă de văcuță ca la restaurant: Ingredintele unui gust extraordinar

Pentru rețeta de ciorbă de văcuță ca la restaurant aveți nevoie de aproximativ 1 kg de carne de vită cu os, 2 morcovi, 1 pătrunjel rădăcină, 1 țelină mică, 1-2 cepe, 200-300 de grame de conopidă, 200-300 de grame de fasole verde păstăi, 1 – 2 ardei gras tăiat cuburi, 2-3 cartofi, 1-2 roșii, leuștean proaspăt sau uscat, sare și piper și smântână pentru servit, dar asta este optional.

După ce este spălată, carnea de vită se pune la fiert, în apă rece cu sare. Trebuie avut grijă ca în funcție de cât de bătrână este carnea de vită, procesul de gătire al acesteia se poate prelungi. Carnea trebuie fiartă la foc mic, având grijă să îndepărtezi spuma care se formează la suprafață de oricâte ori este nevoie.

Dacă vreți usă fierbeți mai rapid carnea de vită puteți apela la o oală sub presiune. În această situație, zeama pentru ciorba de văcuță va fi mai tulbure, însă câștigați timp, mai ales dacă nu vă interesează felul în care arată, ci gustul.

Cât timp fierbe carnea, se curăță și se spală legumele. Ceapa se taie mărunt, iar țelina, morcovii și pătrunjelul în cuburi.

farfurie cu ciorba de vacuta

Rețetă ciorba de văcuță: Cum se prepară

În momentul în care carnea de vită fierbe și nu se mai formează spumă, se verifică dacă nu este gata folosind o furculiță. Carnea se înțeapă cu furculița, iar dacă intră în carne, se adaugă rădăcinoasele.

Pe urmă, se lasă să fiarbă la foc mic, și se pregătesc celelate legume. Dacă ardeiul și cartoful n uau cum să lipsească din această ciorbă, alte legume pot fi adăugate pentru gust în funcție de ce vrea fiecare.

Când rădăcinoasele au fiert pe jumătate, adică încep să se înmoaie, se adaugă conopida, ardeiul și fasolea verde.

Când carnea este fiartă, se lasă să se răcească și se taie în cuburi.

farfurie cu ciorba de vacuta

Când legumele sunt aproape fierte se adaugă și cartofii. După ce au fiert și acestia, se pun în ciorbă roșiile fără pieliță, tăiate cuburi.

În cazul în care alegeți să înăcriți ciorba cu borș, este indicat să îl clocotiți separate și apoi să-l adăugați peste ciorba care fierbe.

După ce lasă să tragă câteva clocote se trage de pe foc.

La final, se adaugă verdeața.

Ciorba de văcuță ca la restaurant se servește fierbiente și, dacă doriți, poate fi dreasă cu smântână.

Dacă va plăcut această rețetă, puteți încerca și ciorbă de pui a la grec, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu, ciorba de pește lipovenească sau ciorba de lobodă ca la bunica.

 

farfurie cu ciorba de vacuta

Comentarii
  • 🤔Nu înțeleg de ce în România se insistă mereu in Mass Media (scrisă , virtuala, vorbită) , atunci când e vorba despre prepararea rețetelor culinare), pe direcționarea mesajului numai înspre … „gospodine”!? (Cum stă scris in textul de față ) . Domnilor obișnuiți „capi de familie” (cum pretind ei că ar fi), le este interzis să știe să gătească BINE !? … Sau se insista în subliminal inspre zicala misogină: „femeia la cratiță ca acolo e locul ei ” ?! … ((((((…
    Revizuiți aspectul că nu-i in ordine! 🤨

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025