Culinar

Ciorbă de varză dulce de post. Rețeta simplă, pas cu pas

Publicat: 14 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ciorbă de varză dulce de post. Rețeta simplă pas cu pas
Ciorba de varză dulce de post este gustoasă, sățioasă și merge servită la orice masă.

Dacă vrem să pregătim o mâncare gustoasă și sățioasă în zilele cu restricții alimentare, ideală este o ciorbă de varză dulce de post. Aceasta este sănătoasă, aromată și merge de minune cu câteva felii de pâine de casă. Ciorba de varză dulce se poate face și cu carne, în funcție de gust și preferințe, dar este ideală și în perioadele de post, făcută simplă și cu câteva verdețuri. Iată rețeta simplă, pas cu pas.

Ciorbă de varză dulce de post

Gustoasa ciorbă de varză dulce de post este pe placul multora dintre noi. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de îndemânare. Pentru acest preparat gustos, sănătos și sățios avem nevoie și de verdețuri proaspete, iar succesul culinar va fi garantat.

Când vine vorba de ciorbele făcute ca la mama acasă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este borșul de perișoare moldovenesc. Acesta merge servit la mesele de sărbătoare în familie alături de alte bucate alese. Borșul de perișoare merge de minune servit cu câteva linguri de smântână și pâine de casă pufoasă. Borșul de perișoare moldovenesc este ideal pentru mesele de sărbătoare în familie.

Pentru a obține o ciorbă acrișoară, avem nevoie de un borș de casă cu sau fără huște, făcut după rețeta bunicii. Borșul de casă cu huște este nelipsit atunci când vrem să facem o ciorbă savuroasă. Pe lângă faptul că ne ajută să obținem niște mâncăruri gustoase și aromate, borșul de casă are numeroase beneficii pentru organism și poate fi consumat ca atare. Borșul de casă este un probiotic natural care conține vitamina B, vitamina D, enzime, minerale, dar și calciu, magneziu, fosfor, seleniu și crom. Borșul de casă va oferi preparatului culinar o savoare deosebită. Ciorba de varză dulce de post este savuroasă, se face rapid și va fi o adevărată încântare pentru papilele gustative. Acest fel de mâncare este recomandat și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată.

Cum să pregătești cea mai bună ciorbă de post

Pentru o delicioasă ciorbă de post vom avea nevoie de o varză mare, o ceapă, 2 rădăcini de pătrunjel, 2 morcovi, 1 țelină, 0.5 litri de zeamă de varză murată pentru a acri ciorba, 2 linguri de suc de roșii, 2 linguri de ulei, cimbru proaspăt, pătrunjel, sare, piper și boia de ardei dulce.

Se curăță legumele, se spală apoi se toacă mărunt sau se dau prin răzătoare. Într-o cratiță se pun 2 linguri de ulei apoi se adaugă ceapa la călit, iar după ce se înmoaie ușor, se adaugă și restul legumelor și se lasă totul la foc mic pentru 5 minute. Se toarnă sucul de roșii și se mai lasă 5 minute să se călească legumele.

Se adaugă și apa, iar între timp se toacă varza fideluță apoi se pune varza în oală și se lasă la fiert 15 minute și se condimentează cu sare, piper și boia. Când ciorba este gata, se pune verdeața proaspătă tocată mărunt.

Ciorba de varză dulce de post este gustoasă, sățioasă și merge servită la orice masă. Rețeta este simplă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține un preparat perfect și pe placul celor dragi.

Adauga un comentariu