Culinar

Ciorbe pentru diabetici: Rețetele sănătății 

Publicat: 12 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ciorbe pentru diabetici Rețetele sănătății 
Ciorba de linte este benefică consumului pentru persoanele cu diabet care trebuie să aibă grijă la alimentație

Supele sunt mâncăruri extrem de simple de făcut, foarte des întâlnite și apreciate, în diferite rețete și amestec de ingrediente. Cele mai căutate sunt ciorbe pentru diabetici, care au un conținut ridicat în legume și minerale. 

Au un conținut ridicat de vitamine și conținut scăzut de calorii și carbohidrați care țin nivelul glicemiei în parametri normali. 

bol de ciorba prezentat pe o masa de lemn
Un preparat sățios, aromat și foarte gustos care se pregătește din doar câteva ingrediente și în doar 50 de minute, este un deliciu pentru cei ce consumă ciorbe pentru diabetici

Ciorbe pentru diabetici: Supa de linte 

Ciorba de linte este benefică consumului pentru persoanele cu diabet care trebuie să aibă grijă la alimentație.  Are o cantitate mică de grăsimi și conținut bogat în minerale și vitamine, acid folic, fier, fosfor și potasiu.

Pentru prepararea acestei ciorbe pentru diabetici avem nevoie de 2 lingurite ulei de măsline extra virgin, 2 cepe, 2 morcovi, 1 linguriță de chimen, 1 linguriță de coriandru, 1 linguriță de curcuma, 1/4 linguriță de scorțișoară măcinată, 1/4 linguriță de piper măcinat, 100 g linte, 2 roșii, spanac, 2 l de apă, suc de lămâie sau borș după gust. 

oala de ciorba
Cele mai căutate sunt ciorbe pentru diabetici care au un conținut ridicat în legume și minerale

Se pune într-o tigaie uleiul și se dau la călit ceapa și morcovul, se adaugă mirodeniile chimen, scorțișoară, curcuma și coriandru și se lasă la foc mediu câteva minute. Se adaugă apa, legumele tocate mărunt în cubulețe. Se lasă la fiert 40 – 45 de minute, se adaugă spanacul și se mai lasă la fiert pentru încă 5 minute. 

Înainte de a fi servită, ciorba de linte se acrește după gust cu suc de lămâie sau borș, sau se poate savura așa, având un gust dulce și plăcut. 

Supele cremă de legume, ca și ciorbele pentru diabetici, sunt bogate în vitamine A și C și au un conținut scăzut de grăsimi. Fiind preparate doar din legume, supele cremă sunt alternativa sățioasă pentru o masă de prânz sau cină. 

bol de ciorba
Rețeta supă cremă de dovleac se serveşte cu crutoane și face parte din categoria proteinelor din abundență întâlnite în ciorbe pentru diabetici

Supa cremă de dovleac: Masă copioasă, la tine acasă 

Recomandat persoanelor cu afecțiuni ale pancreasului, pe lângă ciorbele pentru diabetici clasice, bogate în minerale, vitamine, legume, fără grăsimi, este și dovleacul, în orice combinație alimentară. Supa cremă de dovleac este preparatul simplu și de gătit. Consumul de dovleac aduce o mulțime de beneficii organismului. Cu o aromă deosebită, dovleacul poate fi adăugat într-o mulțime de rețete, iar cea mai cunoscută rețetă este, cu siguranță, supa cremă de dovleac. 

Avem nevoie de 2 linguri ulei de măsline, 1 ardei gras, 1 ardei iute, 2-3 căţei usturoi, 1 ţelină, 2 cepe albe, 800 g dovleac turcesc, piper și piper după gust. 

Se taie dovleacul cubulețe și se pune la fiert cu apă și sare, se adaugă o lingură de ulei și se lasă la foc mediu. Se curăță telina, usturoiul, ceapa și se adaugă peste dovleac, la fiert. După 40 de minute, se scot legumele de la fiert, iar dovleacul și țelina se pasează cu mixerul. Piureul de dovleac se amestecă cu zeama în care a fiert, se adaugă ulei de măsline, sare şi piper, după preferinţă, şi se mai lasă să dea într-un clocot, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel verde şi rondele de ardei iute.

Rețeta supă cremă de dovleac se serveşte cu crutoane și face parte din categoria proteinelor din abundență întâlnite în ciorbe pentru diabetici.  Un preparat sățios, aromat și foarte gustos care se pregătește din doar câteva ingrediente și în doar 50 de minute, este un deliciu pentru cei ce consumă ciorbe pentru diabetici.

bol de ciorba
Înainte de a fi servită, ciorba de linte se acrește după gust cu suc de lămâie sau borș, sau se poate savura așa, având un gust dulce și plăcut
Adauga un comentariu