International

Circa 30 de români din Marea Britanie, testaţi pozitiv cu noul coronavirus la o fermă

Publicat: 14 iul. 2020
Circa 30 de români din Marea Britanie, testaţi pozitiv cu noul coronavirus la o fermă

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat marţi că 28 de români care lucrează la o fermă din Herefordshire au fost testaţi pozitiv la COVID-19.

Aproximativ 30 de români din Marea Britanie, testaţi pozitiv cu Covid-19

Potrivit informaţiilor preliminare obţinute din partea reprezentanţilor agenţiei de plasare a forţei de muncă, la fermă în cauză îşi desfăşoară activitatea aproximativ 100 de cetăţeni români, arată MAE, într-un comunicat de presă. Cei 28 de români sunt asimptomatici, starea lor de sănătate este bună, au fost plasaţi în izolare şi beneficiază de monitorizare zilnică de către Serviciul de Sănătate Publică.

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasadă României la Londra s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în presa locală cu privire la testarea pozitivă a 73 de lucrători care își desfășoară activitatea în cadrul unei ferme din Herefordshire și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, Departamentul pentru Sănătate Publică și pe lângă angajator pentru a obține mai multe informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor în cauză. Totodată, Biroul Atașatului pe Probleme de Muncă şi Sociale a sesizat Autoritatea pentru Sănătate şi Siguranță la locul de muncă şi Autoritatea pentru Inspecție și Combatere a Abuzurilor în Muncă, solicitând date suplimentare cu privire la situația persoanelor menționate și măsurile aplicabile în acest context.

Ministerul Afacerilor Externe a făcut anunțul

Potrivit informațiilor preliminare obținute în cursul serii de ieri, 13 iulie, a.c., din partea reprezentanților agenției de plasare a forței de muncă, la fermă în cauză își desfășoară activitatea aproximativ 100 de cetățeni români, iar 28 dintre aceștia au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19. Cetățenii români sunt asimptomatici, starea de sănătate este bună, beneficiind de monitorizare zilnică de către Serviciul de Sănătate Publică.

„De asemenea, conform datelor comunicate ambasadei de către reprezentanții companiei britanice prin intermediul căreia unii dintre cetățenii români își desfășoară activitatea în cadrul fermei respective, lucrătorii au fost plasați în izolare, fiindu-le asigurate alimente și alte bunuri necesare. Lucrătorii plasați în izolare au fost scutiți de la plata chiriei în această perioadă. Totodată, la fermă în cauză sunt prezenți reprezentanți ai autorităților locale britanice, inclusiv traducători. De asemenea, MAE precizează că, la acest moment, niciun lucrător nu mai desfășoară activități în cadrul fermei.”, a precizat sursa citată.

Asistență consulară

Ambasada României la Londra continuă dialogul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile britanice în contextul pandemiei de COVID-19.

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Londra: +44 20 76027328, +44 20 7602 9833​, +44 20 7603 6694​, +44 20 76025193, +44 20 7603 0572, +44 20 7602 2065, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +44 7738716335.”, precizează MAE.

Adauga un comentariu