Actualitate

Circulația feroviară este afectată de zăpadă și căderile de copaci pe linii

Publicat: 09 ian. 2022
Circulația feroviară este afectată de zăpadă și căderile de copaci pe linii

Circulația trenurilor este afectată în mai multe zone din țară, duminică dimineață, informează CFR.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că circulația trenurilor se desfășoară în condiții de iarnă pe rețeaua feroviară din partea de sud-vest, nord și centrul țării, personalul feroviar fiind activat pentru intervenția operativă, necesară asigurării continuității traficului feroviar.

În acest moment se intervine cu drezine pantograf și cu personal propriu pe raza Regionalei CF Iași, pe intervalul de stații  Vatra Dornei – Năsăud, unde sunt în desfășurare lucrări de repunere sub tensiune a liniei de contact.

Pentru a asigura continuitate în circulație trenurilor, care sunt trasate să tranziteze zona respectivă, se asigură tranbordare cu mijloace auto, în intervalul orar necesar intervențiilor pentru repunerea sub tensiune a linie de contact.

Transbordarea auto se asigură pentru călătorii aflați în trenurile IR 1833, care circulă în relația Iași – Timișoara Nord și IR 1832  care circulă în relația Cluj – Galați.
CFR precizează că această măsură este necesară pentru a evita staționarea temporară a trenurilor, în perioada desfășurării intervențiilor, precum și pentru a reduce întârzierile în circulația feroviară, în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile.

Linii ferate afectate de căderea copacilor

În cursul dimineții de duminică, din cauza condițiilor meteo nefavorabile au căzut copaci pe liniile de cale ferată, generând întreruperea temporară a alimentării cu energie electrică sau a circulației pe segmentele feroviare Leșu Ilvei – Ilva Mică și Poarta – Slatina Timiș.

CFR Călători precizează într-un comunicat că unele trenuri care trec prin respectivele zone au întârzieri.

În zonele unde este necesar, CFR Călători pune la dispoziția CFR SA locomotive Diesel pentru deblocarea circulației.

CFR Călători ține permanent legătura cu CFR SA, managerul infrastructurii, care realizează dirijarea circulației și cu echipele din trenurile afectate oferind asistență călătorilor. Toate măsurile operative care se iau au ca principal scop circulația trenurilor în condiții de siguranță, arată comunicatul.

Marfar deraiat în Galați

Între stațiile Filești – Cătușa, 3 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat. Pe secția respectivă nu circulă trenuri de călatori, linia fiind destinată doar traficului feroviar de marfă.

Trenul de marfă, format din 8 vagoane, aparține operatorului privat de marfă Unicom Tranzit și asigura un transport de cărbune pentru Combinatul Siderurgic Galați.

Reprezentanții SRCF Galați s-au deplasat deja la fața locului, pentru verificare și stabilirea operațiunilor de intervenție necesare repunerii pe șină a vagoanelor deraiate. Personalul feroviar al Sucursalei Galați va asigura tot suportul tehnic necesar, inclusiv utilajele cu care se va acționa pentru repunerea vagoanelor pe șină.

Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii celor 3 vagoane.
Adauga un comentariu