Economic Local

Circulația tramvaielor, blocată complet în Iași din cauza problemelor la rețea

Publicat: 11 feb. 2020

În cursul zilei de ieri, circulația tramvaielor a fost blocată complet pe mai multe trasee din cauza unor incidente care au dus la defecțiuni tehnice. Luni dimineața, la ora 7:10, toată circulația tramvaielor din Iași, cu excepția liniei 11, a fost afectată. Asta s-a întâmplat după ce, din cauza unui copac căzut pe rețeaua fir contact, rețeaua electrică a cedat și alimentarea nu s-a mai putut face către tramvaie.

„Circulația tramvaielor de pe traseele 1, 3, 6, 7, 9 și 13 a fost afectată, de la ora 07:10, din cauza unei probleme tehnice apărute la rețeaua electrică, în zona Colegiului Național. Vagoanele de pe traseul 7 au circulat deviat pe Bd. Nicolae Iorga, cele de pe traseul 6 au întors la Billa, iar celelalte în Târgu-Cucu. Pe tronsoanele Târgu-Cucu – Gară și Târgu-Cucu – Copou au circulat autobuze în locul tramvaielor”, au precizat reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.

Abia la ora 7:50 a fost reluată circulația vagoanelor pe traseele 1, 9 și 13, iar la 8:20, a fost reluată și circulația tramvaielor de pe traseele 3, 6 și 7.

Șoferii indisciplinați continuă să îngreuneze circulația tramvaielor

Un alt incident petrecut pe calea de rulare a tramvaielor pe strada Cuza Vodă a dus la blocarea circulației timp de aproape 10 minute. În cursul după-amiezii de ieri, aproape 10 tramvaie s-au adunat în zona din stația Piața Unirii, după ce un vehicul a blocat circulația în zona căii de rulare a vagoanelor. Conducerea Companiei de Transport Public Iași face un nou apel important către toți conducătorii auto care circulă pe raza municipiului pentru ca traficul să se poată desfășura în condiții cât mai prielnice. Totodată, ieșenii sunt rugați să reclame orice abatere a șoferilor care blochează circulația mijloacelor de transport public.

„Timpul suplimentar pierdut de fiecare autobuz pe trasee și amenințarea siguranței călătorilor sunt două dintre cele mai importante probleme provocate de blocarea stațiilor de către șoferii ignoranți. De multe ori, solicităm pe loc ajutorul Poliției Locale sau al celei naționale. Dacă și tu observi astfel de cazuri, raportează-le de îndată oamenilor legii, pentru a încerca să limităm împreună acest fenomen”, au declarat reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.loading...

Adauga un comentariu