National

Circulația trenurilor de pe Valea Prahovei a fost reluată după ce mii de pasageri au aşteptat sute de minute

Publicat: 03 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Circulația trenurilor de pe Valea Prahovei a fost reluată după ce mii de pasageri au aşteptat sute de minute
CFR anunță că circulația trenurilor a fost realuată

Duminică seara circulația trenurilor din zona Valea Prahovei a fost reluată. Traficul a fost întrerupt în zonă după ce între staţiile Crivina și Brazi un tren privat de marfă a luat foc. Mii de oameni au aşteptat sute de minute blocați, fără apă sau fără alimente.

CFR a anunţat că toţi pasagerii care vor să renunțe la biletele de călătorie for primi contravaloare biletelor şi serviciilor achiziționate. CFR Călători a raportat întârzieri între 70 şi 200 de minute.

Circulația trenurilor de pe Valea Prahovei a fost reluată

Au fost mii de pasageri blocaţi în 15 trenuri care au fost oprite în gări din cauza unui incident. Totuşi, duminică seara circulația trenurilor a fost reluată pe Valea Prahovei. Pasagerii care au bilete la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate, au precizat reprezentanții companiei feroviare.

Directorul CFR Călători a precizat faptul că, afectate de incident au fost mii de persoane. Acesta a explicat faptul că circulația a fost redeschisă în jurul orei 19.

„Circulația a fost redeschisă în zonă începând cu ora 19:04, iar programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA”, au anunțat reprezentanții CFR.

Mersul trenurilor a mai avut de suferit după ce angajații CFR au protestat

Nu sunt singurile probleme în cadrul CFR, mersul trenurilor a fost puternic afectat în urmă cu câteva săptămâni după ce angajaţii companiei au protestat. Aceștia au fost nemulţumiţi de faptul că statutul angajatului CFR nu a fost pus în aplicare iar salariile nu au fost mărite. De altfel, oamenii cereau să iasă mai devreme la pensie. La acea dată, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a stat de vorbă cu protestatarii, iar protestul care s-a desfăşurat în mai multe zone din România, printre care şi în Iași s-a încheiat:

„Societatea Comercială de Reparații Locomotive CFR – SCRL Brașov SA este filială a CFR Călători SĂ, fiind la ora actuală în procedură de insolvență care intră sub incidența Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență (dosar nr. 4249/62/2014* – termen 19.11.2019). Pentru CFR Călători SĂ, SCRL Brașov SĂ este un furnizor de servicii care pe bază contractuală asigură și realizează mentenanța curentă, reparații planificate și accidentale ale materialului rulant motor al CFR Călători. Pentru prestația efectuată de SCRL către CFR Călători plățile sunt efectuate la zi, nefiind înregistrate restanțe”, transmitea CFR Călători pe 20 decembrie.

 

Adauga un comentariu