Stiri si curiozitati

Citate din Biblie despre prietenie – Cele mai frumoase versete despre camaraderie

Publicat: 03 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Citate din Biblie despre prietenie - Cele mai frumoase versete despre camaraderie
Cele mai puternice citate din Biblie despre prietenie

În cele ce urmează o să vă prezentăm o serie de citate din Biblie despre prietenie. Camaraderia reprezintă unul din cei mai importanți factori ce vor influența viitorul unui om. Cartea Sfântă este plină de pilde și învățături care, aprofundate vă pot schimba viața.

Versetele din Biblie cu privire la prietenie ne fac să înțelegem exact cum ar trebui să fie un camarad adevărat și care sunt calitățile de care trebuie să ținem cont.

Citate din Biblie despre prietenie

Cartea Sfântă reprezintă manualul de viață al fiecărui creștin. Pentru a ne putea alege prietenii cu atenție trebuie să înțelegem faptul că în relația dintre doi camarazi nu trebuie să existe interese sau alte lucruri ascunse. Prietenia trebuie văzută ca pe o alianță a două persoane cu aceleași calități și principii morale. Dacă este să petrecem timpul alături de persoane răutăcioase și cu gânduri rele riscăm să picăm în acea panta foarte ușor.

Citatele din Biblie despre prietenie ne vor face să vedem cu exactitate cum este văzută prietenia prin ochii lui Dumnezeu.

Versete despre camaraderie ce se regăsesc în Cartea Sfântă:

Proverbe 12:26:

Cel drept este mai excelent decât aproapele său, dar calea celor răi îi seduce.

Proverbe 27:17:

Fierul ascuteste fierul; așa că un om accentuează înfățișarea prietenului său.

Ioan 15: 12-15:

Aceasta este porunca mea: Să vă iubiți unii pe alții, așa cum v-am iubit pe voi. 15:13 Dragostea mai mare nu are pe nimeni decât aceasta, încât un om își pune viața pentru prietenii săi. 15:14 Voi sunteți prietenii mei, dacă faceți orice vă poruncesc. 15:15 De acum, nu te sun servitori; căci slujitorul nu știe ce face stăpânul său, dar v-am chemat prieteni; căci toate lucrurile pe care le-am auzit despre Tatăl meu le-am făcut cunoscute.

Coloseni 3: 12-14:

Pune-te deci, ca ales al lui Dumnezeu, sfânt și iubit, intestine de îndurare, bunătate, smerenie a minții, blândețe, îndelung răbdare; 3:13 Să vă răzbătiți unii pe alții și să vă iertați unii pe alții, dacă cineva are o ceartă împotriva vreunui: chiar așa cum Hristos v-a iertat, la fel și voi. 3:14 Și mai presus de toate aceste lucruri se pun pe caritate, care este legătura desăvârșirii.

Proverbe 27: 5-6:

Mustrarea deschisă este mai bună decât iubirea secretă. 27: 6 Credincioși sunt rănile unui prieten; dar sărutările unui inamic sunt înșelătoare.

Eclesiastul 4: 9-12:

Doi sunt mai buni decât unul; pentru că au o recompensă bună pentru munca lor. 4:10 Căci dacă vor cădea, acela își va ridica semenul; dar vai de cel ce este singur când va cădea; căci nu are pe altul să-l ajute. 4:11 Din nou, dacă doi se întind împreună, atunci ei au căldură: dar cum se poate încălzi singur? 4:12 Și dacă cineva impune împotriva lui, doi îl vor rezista; iar un fir de trei ori nu este rupt rapid.

Romani 1:11-12:

Căci doresc să vă văd, ca să vă dau vreun dar duhovnicesc pentru întărirea voastră, sau mai degrabă, ca să ne îmbărbătăm laolaltă în mijlocul vostru, prin credinţa pe care o avem împreună, şi voi şi eu.

Adauga un comentariu