Actualitate

Ciulamaua de ciuperci cu usturoi, o reteta de post pe placul tuturor. Este foarte gustoasa si se prepara repede

Publicat: 12 sept. 2018

Aceasta reteta de post este foarte potrivita pentru a fi servita la cina si se prepara foarte repede, in doar 30 de minute. Ciulamaua de ciuperci cu usturoi este foarte gustoasa si contine doar ingrediente vegetale. Este o reteta cu un nivel redus de dificultate, iar pentru a prepara 2 portii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 500 grame ciuperci champignon,

– o ceapa,

– 2 catei de usturoi,

– 2 linguri de faina,

– 50 ml ulei,

– patrunjel,

– sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Pentru inceput se taie ceapa marunt si se pune la calit. Cand a devenit aurie, se adauga ciupercile curatate si taiate feliute. Se lasa pe foc sa se inabuse in suc propriu, acoperind vasul cu un capac.

Se adauga faina, putina apa cat sa le acopere si usturoiul tocat marunt. Se lasa pe foc sa mai dea in clocot de cateva ori, apoi se opreste focul. Se condimenteaza cu sare si piper.

Ciulamaua de ciuperci cu usturoi se serveste fierbinte, ornata cu patrunjel, alaturi de mamaliga.

Ciupercile contin toate vitaminele si mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o buna functionare. Sunt bogate in proteine, fier, potasiu, acid folic, vitaminele A, B1, B2, C, D (singurele legume care contin aceasta vitamina) si zinc.

Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Spre deosebire, insa, de carne, ciupercile sunt mult mai usor de digerat.

Dintre beneficiile ciupercilor amintim: pot preveni cancerul de san; previn oboseala si anxietatea; intaresc sistemul imunitar; protejeaza vezica; combat radicalii liberi; stimuleaza metabolismul.



loading...

Adauga un comentariu