Actualitate

Ciulamaua de ciuperci cu usturoi, o reteta de post pe placul tuturor. Este foarte gustoasa si se prepara repede

Publicat: 11 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ciulamaua de ciuperci cu usturoi o reteta de post pe placul tuturor. Este foarte gustoasa si se prepara repede
Ciulamaua de ciuperci cu usturoi

Ciulamaua de ciuperci cu usturoi. Acum, în Postul Paștelui, puteți găti mâncăruri delicioase, interesante, colorate şi foarte sănătoase. Tot ce vă trebuie este doar reţeta corectă! Pentru astăzi v-am pregătit o rețetă pe bază de ciuperci. Acest preparat este foarte potrivit pentru a fi servită la cină şi se gătește foarte repede.

Ciulamaua de ciuperci cu usturoi este foarte gustoasă şi conţine doar ingrediente vegetale. Este o reţetă cu un nivel redus de dificultate, iar pentru a prepara 2 porţii aveţi nevoie de următoarele:
– 500 grame ciuperci champignon,
– o ceapă,
– 2 căţei de usturoi,
– 2 linguri de faină,
– 50 ml ulei,
– pătrunjel,
– sare şi piper după gust.

Ciulamaua de ciuperci cu usturoi – Preparare

Pentru început se taie ceapa mărunt şi se pune la călit. Când a devenit aurie, se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate feliuţe. Se lăsă pe foc să se înăbuşe în suc propriu, acoperind vasul cu un capac. Se adaugă făină, puţină apă cât să le acopere şi usturoiul tocat mărunt. Se lăsă pe foc să mai dea în clocot de câteva ori, apoi se opreşte focul. Se condimentează cu sare şi piper. Ciulamaua de ciuperci se serveşte fierbinte, ornată cu pătrunjel, alături de mămăligă.

Ciupercile conţin toate vitaminele şi mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o bună funcţionare. Sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitaminele A, B1, B2, C, D şi zinc. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Spre deosebire, însă, de carne, ciupercile sunt mult mai uşor de digerat.

Dintre beneficiile ciupercilor amintim:
– pot preveni cancerul de sân;
– previn oboseala şi anxietatea;
– întăresc sistemul imunitar;
– protejează vezica;
– combat radicalii liberi;
– stimulează metabolismul.

Adauga un comentariu