Culinar

Ciuperci pane. Rețeta simplă cu care vei pregăti o gustare delicioasă

Publicat: 16 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ciuperci pane. Rețeta simplă cu care vei pregăti o gustare delicioasă
Ciupercile pane sunt gustoase, sănătoase și ideale de pregătit la orice masă.

Dacă vrem să pregătim rapid o mâncare sățioasă, sănătoasă și gustoasă, putem face niște ciuperci pane la tigaie. Acestea au o textură moale, ușor crocantă și o savoare deosebită. Ciupercile pane pot fi servite cu o salată asortată sau cu un sos aromat. Iată rețeta simplă cu care vei pregăti o gustare delicioasă.

Ciuperci pane

Ciupercile făcute pane sunt o adevărată încântare pentru simțuri. Preparatele culinare cu ciuperci sunt sănătoase, sățioase și pot fi servite la orice masă și la orice ocazie. Ciupercile pane sunt ușor de pregătit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative.

Ciupercile pane la tigaie pot fi gătite de post sau pot fi servite cu o friptură fragedă, suculentă și aromată. La fel de bine puttem face și niște ciuperci umplute la cuptor. Le putem umple cu legume tocate sau cu cașcaval, dar putem folosi și carne de pui.

Pentru iubitorii de preparate culinare cu ciuperci ideal este și un escalop de pui cu ciuperci. Acesta merge de minune la mesele festive alături de alte bucate alese. Rețeta este la îndemâna oricui însă necesită atenție, îndemânare și ingrediente alese cu grijă. Escalopul de pui este o mâncare sățioasă, sănătoasă și merge perfect cu o mămăliguță sau cu o pâine de casă pufoasă. Preparatele culinare cu ciuperci sunt alegerea perfectă în orice sezon, la orice masă și la orice ocazie.

Rețeta cu care vei obține o mâncare gustoasă și sățioasă

Pentru niște ciuperci pane gătite la tigaie vom avea nevoie de 500 g de ciuperci champignon, 2 ouă, 100 g de făină, 200 g de pesmet, sare, piper și ulei pentru prăjit.

Mai întâi  vom spăla ciupercile apoi le vom lăsa la scurs. Se îndepărtează cozile cu grijă. În trei boluri separate se vor pune făina, ouăle bătute și pesmetul. Se adaugă sare și piper în fiecare. Se tăvălește fiecare ciupercă în făină apoi se trece prin ou, iar la final prin pesmet.

Se procedează la fel cu toate ciupercile. După aceea se pune într-o tigaie uleiul la încins apoi se pun pe rând ciupercile la prăjit pe ambele părți pentru a deveni aurii și crocante la exterior. Ciupercile pane se scot din tigaie cu o paletă și se așază pe șervețele de hârtie pentru a se absoarbe uleiul. Delicioasele ciuperci pane se servesc calde cu un sos aromat.

Ciupercile pane sunt perfecte ca aperitiv pe câteva platouri festive. La fel de bine, ciupercile pane la tigaie pot fi servite ca mâncare principală alături de o garnitură de legume, de cartofi sau alături de o salată cu verdețuri proaspete.

Ciupercile pane sunt gustoase, sănătoase și ideale de pregătit la orice masă. Rețetele sunt la îndemâna oricui și pot fi adaptate după gust și preferințe. Putem pregăti ciuperci la cuptor umplute, o mâncărică de ciuperci în sos, o tocăniță cu ciuperci, iar în zilele de post ideale sunt niște sarmale cu ciuperci. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final vom obține preparate savuroase, pe placul tuturor celor de la masă.

Adauga un comentariu