Culinar

Ciuperci umplute – Rețetă cu pâine veche

Publicat: 09 iul. 2020

Sigur ai pâine uscată undeva, pe masa de la bucătărie sau pe raft. Decât să o arunci, mai bine pregăteşti trei reţete delicioase: desert, gustare şi un fel principal. Încearcă! O gustare potrivită pentru întreaga familie, ce spui?

Ingrediente:

  • 12 ciuperci proaspete
  • 100 g unt
  • ½ ardei gras verde
  • 1 ceapă
  • 1-2 căţei de usturoi
  • câteva felii pâine uscată
  • 100 g parmezan ras
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul la 160 de grade Celsius. Speli, cureţi de codiţe şi ştergi cu şervete de bucătărie ciupercile. Într-o tigaie, sotezi în 50 g unt ceapa tocată mărunt cu usturoiul dat prin răzătoarea mare, cu ardeiul gras şi codiţele de la ciuperci mărunţite. Adaugi pâinea tăiată bucăţi şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Amesteci şi mai laşi la foc potrivit câteva minute, apoi dai deoparte. Umpli fiecare ciupercă cu amestecul din tigaie, apoi le aşezi pe fiecare într-o tavă de cuptor unsă cu restul de unt. Presari parmezanul ras deasupra. Dai tava la cuptor 25-20 de minute până se rumenesc.





Adauga un comentariu