Local

Clanul Corduneanu primește o nouă lovitură! Începe procesul, deși Silviu Iulian Gîtlan a cerut întoarcerea dosarului la procurori!

Publicat: 03 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Clanul Corduneanu primește o nouă lovitură Începe procesul deși Silviu Iulian Gîtlan a cerut întoarcerea dosarului la procurori
Silviu Iulian Gîtlan, un apropiat al clanului Corduneanu, a sperat ca judecătorii să trimită dosarul său la Parchet

Clanul Corduneanu primește o altă lovitură! Judecătorii ieșeni au decis că procesul penal care îl privește pe Silviu Iulian Gîtlan poate începe. Acesta contestase deciziile și concluziile procurorilor, sperând că dosarul său va fi întors la Parchet

Clanul Corduneanu primește o nouă lovitură din partea Justiției! Procesul în care un apropiat al clanului, Silviu Iulian Gîtlan, este acuzat de refuz de recoltare a probelor biologice poate începe. Decizia a fost luată ieri de judecătorii din cadrul Tribunalului Iași. Aceștia au respins contestația formulată de Silviu Gîtlan, zis „Gâgă”. Hotărârea magistraților ieșeni este definitivă.
Odată ce a aflat că a fost trimis în judecată, Silviu Iulian Gîtlan a cerut trimiterea înapoi la Parchet a dosarului său. Apropiatul clanului Corduneanu a invocat excepția neregularității actului de sesizare a instanței, respectiv rechizitoriul emis pe 16 martie 2020. De asemenea, Silviu Iulian Gîtlan a cerut excluderea probelor administrate în cursul urmăririi penale și anularea actelor de urmărire penală. Însă judecătorii ieșeni au respins solicitările formulate de Silviu Iulian Gîtlan.

Silviu Iulian Gîtlan, apropiat de clanul Corduneanu, acuzat de refuz sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice

Astfel, unul dintre apropiații clanului Corduneanu a primit ieri o veste proastă. Judecătorii au decis începerea procesului în care Silviu Iulian Gîtlan este acuzat de refuz sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urmă cu câteva săptămâni, Silviu Iulian Gîtlan, cunoscut în lumea interlopă sub porecla de „Gâgă”, a fost încătușat după ce ar fi refuzat să i se preleveze probe biologice, cu toate că mirosea a alcool. Apropiatul clanului Corduneanu se afla la volanul unui bolid Mercedes.

„Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 36 de ani, cercetat pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Agenții din cadrul Biroului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism condus de bărbat. Șoferul mirosea a alcool, dar a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest. De asemenea, el a refuzat să fie dus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În plus, acesta a fugit din locul depistării sale”, a menționat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Conform acesteia, după ce a fost prins, pe baza probatoriului administrat, pe 24 februarie, Gîtlan a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Avocatul lui Silviu Iulian Gîtlan a sesizat câteva probleme în dosar

Avocatul care îl reprezintă pe Silviu Iulian Gîtlan susține că decizia de începere a procesului penal este una controversată, în condițiile în care au fost sesizate mai multe probleme.

„Noi am solicitat excluderea declarațiilor unor martori, motivat de faptul că, prin audierea lor, s-a încălcat dreptul clientului meu la un proces echitabil. Doi dintre martori sunt organe de cercetare penală în cauză. Am cerut instanței să constate că, în unele înscrisuri de la dosar, au fost comise mai multe erori. În înscrisul intitulat „Opisul actelor de urmărire penală” există elemente de identificare a unei cauze și unor inculpați care nu au legătură cu acest dosar. Totodată, procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante și de sesizare din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de către inculpat nu are menționată ora întocmirii”, a precizat Anca Drăgoi, avocatul care îl reprezintă pe apropiatul clanului Corduneanu.

Potrivit avocatului, au fost semnalate instanței și alte neconcordanțe care apar în acte și care nu se confirmă în realitate.

„Am mai cerut instanței să admită excepțiile și obiecțiunile invocate și argumentate de noi și să constate că actul de sesizare este întemeiat pe probe obținute în baza unor acte nelegale. Se impunea ca acestea să fie constatate ca lovite de nulitate și excluse din dosar”, a încheiat avocatul lui Silviu Iulian Gîtlan.

Adauga un comentariu