Local

Clasare în cazul adunării de la biserică, de Pomenirea morţilor

Publicat: 07 mai 2020

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași se află în prezent în lucru 11 dosare penale având ca obiect comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzute de art. 352 Cod penal, precum și infracțiunea de fals în declarații, prevăzută de art. 326 Cod penal.

„În două din aceste cauze s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, persoanele cercetate având calitate de suspect, sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzute de art. 352 Cod penal, în celelalte cauze, urmărirea penală se efectuează în rem.

Aceste cauze sunt instrumentate de organele de poliție competente, sub supravegherea procurorurilor desemnați.

În ultimul interval de timp au mai fost soluționate două dosare, respectiv:

La data de 04.05.2020 a fost emis rechizitoriu prin care numitul C. I. a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că la datele de 02.04.2020 și 03.01.2020 a părăsit fără aprobare centrul de carantinare situat în mun. Iași.

La data de 04.05.2020 a fost întocmită ordonanța de clasare, în cauza penală având ca obiect comiterea infracțiunii prevăzute de art. 352 Cod penal, constând în aceea că: la data de 21.03.2020, cu ocazia sărbătoririi Sâmbetei pomenirii morților, la biserica …. din mun. Iași, a avut loc o slujbă cu caracter religios în spațiu deschis, la care a participat un număr mare de persoane, existând suspiciunea de încălcare a măsurilor de prevedere instituite de Ordonanța militară nr. 1 din 2020.

Urmare a cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că fapta nu are caracter penal.

Precizăm că informațiile comunicate nu sunt de natură să înfrângă prezumția de nevinovăție a persoanelor cercetate.”, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Comentarii
  • Bai i tu esti nebun cum poate statul sa ancheteze bor-ul cand aceasta este un apendice al sekuricilor

Adauga un comentariu