Culinar

Clătite cu mere rase. Desertul perfect la micul dejun

Publicat: 19 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Clătite cu mere rase. Desertul perfect la micul dejun
Clătitele cu mere rase au o textură pufoasă, o aromă aparte și sunt ideale de servit la orice masă.

Dacă vrem să pregătim un desert pufos, gustos și aromat, putem face niște clătite cu mere rase. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Clătitele cu mere rase și scorțișoară sunt rafinate, delicioase și au o textură fină. Clătitele merg de minune alături de o cafea aromată. Iată rețeta cu care vei pregăti desertul perfect la micul dejun.

Clătite cu mere rase

Când vine vorba de clătitele pufoase și gustoase, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Acestea se pot face și de post sau cu lapte, apă minerală și umplute cu ciocolată, cu dulceață de casă, dar și cu brânză dulce cu stafide.

La fel de bine, pot fi umplute cu mere rase pudrate cu scorțișoară. Clătitele cu mere rase merg de minune la micul dejun, dar și pe timpul zilei, la orice masă. Clătitele pot fi făcute ca desert, dar le putem pregăti și ca aperitiv, cu smântână, cu spanac, cu brânză sărată sau cu carne tocată. Clătitele pot fi transformate rapid dintr-un desert gustos într-un aperitiv sățios. Clătitele pot fi umplute și cu carne, cu ciuperci sau cu verdețuri aromate.

Clătitele aperitiv sunt ideale atunci când avem musafiri și vrem să îi impresionăm cu un deliciu ușor, hrănitor și inedit, dar putem să le pregătim ori de câte ori ne dorim să ne încântăm papilele gustative cu un preparat rapid, gustos și sănătos. Pentru acest deliciu avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Clătitele aperitiv cu carne de pui, ciuperci, cașcaval și legume sunt irezistibile. Acestea sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun copios.

Clătitele cu mere rase sunt delicioase, aromate și merg de minune la micul dejun. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe. Pe lângă acest desert, putem pregăti și un chec cu mere și scorțișoară. Acesta se poate orna cu fulgi de ciocolată și glazură de ciocolată sau sos de caramel.

Rețeta cu care vei obține un desert savuros

Pentru câteva clătite cu mere rase vom avea nevoie de 3 mere, 2 ouă, 1 linguriță de scoțișoară, esență de vanilie, 200 ml de lapte, 150 g de făină de grâu și 30 ml de ulei.

Mai întâi se spală merele și se curăță apoi se dau prin răzătoare. Merele rase se pun într-un bol mare și se adaugă laptele, uleiul, făina, scorțișoara, ouăle și esența de vanilie. Se amestecă totul foarte bine pentru a obține o compoziție cremoasă și fină.

Într-o tigaie întinsă se pune un pic de ulei și se toarnă câte un polonic din compoziția de clătite. Se coc clătitele pe ambele părți apoi se răstoarnă unele peste altele pe un platou. Clătitele se pot servi simple la micul dejun sau pot fi umplute cu ciocolată. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Clătitele cu mere rase au o textură pufoasă, o aromă aparte și sunt ideale de servit la orice masă. Acest desert savuros se poate face ca desert sau ca aperitiv, în funcție de gust și preferințe.

Adauga un comentariu