Culinar

Clatite de post – Cum se prepara

Publicat: 18 nov. 2019

Varianta de post nu vine cu mari diferențe față de cea clasică, însă trebuie să ai la îndemână o tigaie foarte bună și să te înarmezi cu puțină răbdare. Pentru umplutură, îți recomandăm să apelezi cu încredere la mere și sos caramel. Știm că-ți plouă în gură deja, vom trece la treabă. Nu înainte, însă, de a-ți spune toate ingredientele de care ai nevoie.

Ingrediente:

180 g făină
6 linguri amidon
500 ml lapte de soia sau apă minerală
4 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 linguriţă esenţă de rom
1 lingură ulei
3 mere
2 linguriţe scorţişoară
1 lingură ulei
100 g zahăr
180 g lapte de cocos
1 praf de sare

Cum să prepari cele mai bune clătite de post:

Pentru început, trebuie să combini făina cu amidonul şi să o încorporezi în laptele de soia. Adaugă apoi zahărul şi aromele, după care omogenizează şi lasă compoziţia la rece timp de aproximativ 30 de minute, după care încinge o lingură de ulei în tigaie şi prepară clătitele cu atenție, să fie cât mai subţiri.

Cureţi merele, le tai cubuleţe şi le pui într-o tigaie împreună cu uleiul şi scorţişoara. Amesteci până când să se înmoaie puţin merele, fără însă să se transforme în piure. Le laşi la răcorit.

Pentru sosul caramel, pune zahărul într-o cratiţă şi amestecă până când se dizolvă şi capătă o nuanţă de maro deschis. La foc mic, adaugă sarea şi laptele de cocos treptat, pentru a nu se forma cocoloaşe, apoi amestecă energic şi așteaptă până când caramelul capătă consistenţa unui sos. Umple clătitele cu mere, rulează-le şi presari peste ele sos caramel



loading...

Adauga un comentariu