Eveniment-Social

Clipe teribile la Universitatea Tehnica! Un profesor s-a sinucis in propriul birou – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 25 nov. 2015
_____ Vizualizări 1 Comentariu

@ Ieri seara, intreaga comunitate a Universitatii Tehnice a fost zguduita de un eveniment tragic! @ Unul dintre cei mai apreciati si talentati tineri profesori ai institutiei s-a sinucis, la doar 47 de ani @ Totul s-a intamplat chiar in propriul laborator de la Facultatea de Hidrotehnica @ „Este o mare nenorocire… Tremur tot si nu-mi vine sa cred ceea ce s-a intamplat… Era un om atat de harnic si de muncitor, incat nu-mi pot da seama ceea ce l-a determinat sa faca acest gest”, a povestit, vizibil marcat, prof. univ. dr. ing. Ion Giurma – rectorul de la Politehnica

Scene de groaza, ieri seara, pe holurile Facultatii de Hidrotehnica, Geodezie si Ingineria Mediului de la Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi din Iasi. Chiar daca abia devenise profesor universitar plin, Ioan Craciun, de doar 47 de ani, s-a sinucis in propriul laborator de la facultatea unde lucra. Paradoxal, acesta era unul dintre cei mai apreciati, talentati si admirat de catre studenti cadru didactic de la Hidrotehnica. De asemenea, chiar anul acesta, obtinuse un proiect european in valoare de aproximativ 3 milioane euro pe zona de Topometrie, in cadrul Programului Operational Sectorial – Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE). 

Gasit spanzurat de balustrada laboratorului unde le preda studentilor

Barbatul a fost gasit spanzurat chiar de balustrada laboratorului unde le preda studentilor. Mai mult, tocmai aici el ar fi trebuit sa-si deruleze activitatea in cadrul proiectului  pe care tocmai il obtinuse cu fonduri europene. Acesta a fost gasit mort de un coleg de breasla. Decesul survenise cu cateva minute bune inainte ca trupul lui Craiun sa fie descoperit. „Era un om extraordinar. Nu imi  pot da seama ce l-a impins sa comita un asemenea gest. Suntem impietriti de groaza si totodata socati de aceasta intamplare. Langa cadavru a fost gasit doar un stick. Chiar nu imi  pot da seama de ce a recurs la un asemenea gest”, a spus un angajat al universitatii.

Citeste si: EXCLUSIV. Scene de groaza intr-un camin studentesc al Universitatii Cuza din Iasi. Un student a murit – UPDATE FOTO,VIDEO

„Nu mai facea fata presiunii”

Intreaga conducere a UTI regreta gestul acestuia si este consternata! Decanul de la Facultatea de Hidrotehnica, prof. univ. dr. ing. Florian Statescu, a dezvaluit ca, in ultimul timp, din cauza faptului ca finantarea pentru proiectul pe care il coordona a fost blocata, era din ce in ce mai ingrijorat si mai retras. „Cel care a recurs la acest gest este un profesor la facultatea noastra. Ioan Craciun avea doar 47 de ani si era directorul unui departament din cadrul institutiei. Avea un proiect cu fonduri europene si urma sa primeasca mai multe echipamente. Totusi, pe fondul blocarii finantarilor la unele proiecte pe fonduri europene, ceea ce s-a intamplat si in cazul celui derulat de colegul nostru, in ultima perioada era extrem de suparat si de retras… Asta deoarece nu mai facea fata blocajului financiar in care se afla proiectul si ca nu-i putea plati pe cei implicati in acesta. El a recurs la acest gest, probabil, si din aceasta cauza, insa nu m-as fi asteptat la asa ceva. Consider ca exista rezolvare pentru toate problemele si nu ar fi trebuit sa se ajunga aici…”, a declarat Statescu.

Citeste si: Tentativa socanta de sinucidere la Iasi. Cum a ajuns un barbat la spital

Rectorul de la UTI: „Este o mare nenorocire… Tremur tot!”

Avand in vedere ca profesorul Craciun era unul dintre apropiatii rectorului Universitatii Tehnice, prof. univ. dr. ing. Ion Giurma a primit vestea ca acesta s-a sinucis intr-o maniera tulburatoare. Seful institutiei a marturisit ca nu ar fi crezut ca tanarul cadru didactic ar putea recurge la un asemenea gest. „Suntem aici (ieri seara – n.r.) toti profesorii, chiar la locul incidentului! Imi era un om foarte apropiat. Era atat de harnic si de muncitor, incat nu-mi pot da seama ce l-a putut determina sa recurga la acest gest. Repet, este o mare nenorocire. Nu stim nimic din ceea ce s-a petrecut si de ce a facut asta…”, a declarat, transfigurat, Giurma.

Diagnosticat cu o boala incurabila

Surse din cadrul UTI Iasi au afirmat ca acesta primise, in urma cu cativa ani, o grea lovitura. A fost diagnosticat cu o boala incurabila. Originar din localitatea ieseana Prisacani, Ioan Craciun era casatorit si avea doi copii. „Din cate stiu, el avea unul dintre copii suferind de un handicap sever… Era, pot spune, mana dreapta a rectorului Giurma si foarte apreciat de toata lumea din universitatea noastra, la Hidro, asta atat din perspectiva profesionala, dar si morala. Toti studentii sai il admirau. Este foarte trist ceea ce s-a intamplat. Din ce stim, asupra lui nu s-a gasit vreun bilet de adio sau ceva care sa-i motiveze decizia”, a povestit un membru din administratia Universitatii Tehnice.

Comentarii
Adauga un comentariu