Actualitate

Clotilde Armand, acuzată de constituire de grup infracţional. DIICOT anchetează dosarul

Publicat: 03 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Clotilde Armand acuzată de constituire de grup infracţional. DIICOT anchetează dosarul
Clotilde Armand este acuzată de constituire de grup infracţional

Un om de afaceri a depus o plângere împotriva lui Clotilde Armand, edilul Sectorului 1, pe care o acuză că a blocat construirea unui imobil cu patru etaje situat pe Bulevardul Ion Mihalache din Capitală. Antreprenorul susţine că avea aproape toate documentele şi tot ce îi mai lipsea era planul urbanistic de detaliu (PUD) pe care Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, a refuzat să-l elibereze.

Din acest motiv, a fost depusă o plângere la Parchetul Capitalei, iar dosarul a fost înaintat procurorilor DIICOT. Astfel, Clotilde Armand, viceprimarul Oliver Păiuşi, consilierii Dan Milea şi Cristian Munteanu sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, șantaj şi abuz în serviciu.

Edilul Sectorului 1 este acuzat că nu ar fi vrut să pună pe ordinea de zi discutarea deciziei prin care omul de afaceri urma să obţină PUD-ul.

Acuzaţiile de şantaj la adresa lui Clotilde Armand şi a mai multor angajaţi ai Primăriei au fost formulate, după ce afaceristul susţine că a fost chemat de secretara viceprimarului care i-a spus că dacă vrea PUD-ul, trebuie să facă ca vecinul să-şi retragă un document.

Dinu Gheorghe, consilier local PNL: „Clotilde Armand împreună cu viceprimarul Oliver Păiuş blochează toate PUD-urile din Sectorul 1”

Dinu Gheorghe, consilier local PNL, a oferit în exclusivitate la România TV mai multe informaţii despre faptele de corupţie pe care le-ar fi comis primarul Sectorului 1.

„Situaţia e dramatică. Doamna Armand împreună cu viceprimarul Oliver Păiuş blochează toate PUD-urile din Sectorul 1, tot ce fost până acum în ultimii doi ani le-a ţinut la sertar şi ne-am trezit în ultima şedinţă că aveau azivele expirate.

Cu alte cuvinte, oamenii au aşteptat pe legislaţie şi corectitudinea pentru a respecta toate criteriile şi s-au trezit ca din cauza timpului trecut că le-au expirat avizele.

Noi nu o lăsăm. Am făcut adrese către toate autorităţile competente pentru a verifica ce face şi ce nu face. Considerăm că sunt foarte multe ilegalităţi comise în Primăria Sectorului 1.

Din ce am înţeles, nu avem informaţii oficiale. Toate proiectele de PUD sunt blocate. În loc să se respecte termenele oficiale în care ar trebui să treacă prin comisii şi să ajungă în faţa Consiliului Local, acestea sunt ţinute la sertar fără niciun motiv şi fără nicio explicaţie.

Acum trei săptămâni am avut un cetăţean care a leşinat, a făcut AVC în sala de Consiliu Local tocmai pentru că viceprimarul şi Clotilde Armand nu respectă legea”, a spus consilierul local PNL.

Adauga un comentariu