National

CNA a trecut la represalii extreme după ce a publicat poze cu minori. Liderul elevilor de la Liceul Ioanid a fost dat afara din functie!

Publicat: 20 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CNA a trecut la represalii extreme după ce a publicat poze cu minori. Liderul elevilor de la Liceul Ioanid a fost dat afara din functie
CNA a trecut la represalii extreme după ce a publicat poze cu minori. Liderul elevilor de la Liceul Ioanid a fost dat afara din functie!

CNA a ripostat virulent după ce mai multe publicaţii au arătat că membrii instituției au trecut la ameninţări mai mult sau mai puţin voalate asupra unor copii de liceu după ce aceştia le-au adresat întrebări incomode în cadrul unui program şcolar denumit „Scoala Altfel” şi le-au făcut publice.

Despre acest prim incident am relatat AICI.

După apariţia articolelor de presă, CNA a trimis un drept la replica publicaţiilor jurându-se, în ciuda evidenţelor (materiale audio şi video), că nu e nimic adevărat şi că totul ar fi o invenţie de presă la unison din partea publicaţiilor Capital, Ziuanews, Lumea Justiţiei şi Bună Ziua Iași.

Nimic demn de remarcat în acea replică, poate doar faptul că dintr-un imbold tipic unor servanţi ai politicienilor și serviciilor secrete, aceştia acuzau că iniţiatorul Clubului de presă – club care a devoalat abuzul – şi-ar fi folosit propriul copil pe post de provocator, ca să iasă ditamai tărăboiul. Deşi nu i-au nominalizat, este vorba despre Sorin Roşca Stănescu şi fiul acestuia, Sabin. Nu Sorin Roşca Stănescu şi nici Sabin nu au organizat întâlnirea cu cei din CNA, care se dorea o discuţie liberă. Liceul Internaţional Ioanid a fost organizatorul, mai precis un cadru didactic aflat în relaţii de amiciţie cu Monica Gubernat, proaspat-numita şefa a instituţiei de cenzură.

Aflăm astăzi că nu a fost suficient dreptul la replică din partea CNA, ci că s-au făcut, mai departe, presiuni asupra corpului profesoral al Liceului Internaţional Ioanid, care a trecut, la rându-i, la represalii.

Sabin Roşca Stănescu a fost dat afară din funcţia de preşedinte (reprezentat) al elevilor, ales în mod democratic. Cu toate că, repetăm, nu el a fost organizatorul acţiunii (şi chiar dacă ar fi fost, care era problema?), sau ce vină are el că este fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, o persoană publică de mare notorietate, iniţiator al Clubului de Presă, organism care a prostestat în repetate rânduri fără de cenzură extremă pe care o practică CNA nu numai în relaţia cu televiziunile şi radiourile, dar şi – mai nou – în mediul online? Şi, apropos, cum şi-a permis CNA să posteze pe siteul propriu imagini de la întâlnirea cu copiii fără să ia acordul scris al părinţilor pentru că fețele minorilor să fie expuse public?! (imagini mai jos, cât şi pe siteul CNA – în ce ne priveşte păstrăm pozele în format mic tocmai pentru a proteja identitatea minorilor).

SURSA: ziuanews.ro

 

Adauga un comentariu