National

CNAIR: Lucrările pe varianta ocolitoare Bacău au fost finalizate – FOTO

Publicat: 04 aug. 2021
Recepția lucrărilor a fost urmată de deschiderea traficului rutier, începând cu ora 13:00
CNAIR a efectuat astăzi, 04 august, recepția la terminarea lucrărilor pentru Obiectul 2 (brațul nordic) al Variantei Ocolitoare Bacău. Tronsonul, ultimul dintre cele trei ale Variantei Ocolitoare Bacău, are o lungime de 3,16 km și asigură legătura între DN 15 (spre Piatra Neamţ) și DN 2. Recepția lucrărilor a fost urmată de deschiderea traficului rutier, începând cu ora 13:00.
Varianta Ocolitoare Bacău are o lungime totală de 30,80 km, din care 16,27 km la profil de autostradă. Executantul lucrării este asocierea UMB Sedition – Tehnostrade SRL, iar perioada de execuție este de trei ani de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (8 martie 2019). Recepția acestui ultim tronson are loc cu aproximativ opt luni mai devreme față de termenul contractual.

Recepția la terminarea lucrărilor a fost semnat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, miercuri, recepţia la terminarea lucrărilor pentru braţul nordic – legătura cu Piatra-Neamţ – al variantei ocolitoare a municipiului Bacău.
Prefectul Leonard Ioan Bulai a precizat că circulaţia a fost deschisă, de miercuri, şi pe acest tronson.

„Este un proiect aşteptat îndelung de băcăuani, iar închiderea lucrărilor înainte de termenul contractual se datorează în primul rând unui constructor serios, iar în al doilea rând faptului că Guvernul a înţeles că acest proiect este unul prioritar şi a făcut plăţile la timp”, a scris, pe pagina de Facebook a Prefecturii Bacău, Leonard Ioan Bulai.

Şoseaua de centură are o lungime de 30 kilometri, dintre care 16 kilometri sunt construiţi la profil de autostradă, şi include 7 poduri, 9 pasaje precum şi un nod rutier.

Potrivit contractului, lucrările aveau termen de finalizare în ianuarie 2022.

Antreprenorul este asocierea dintre SC Spedition UMB SRL şi SC Tehnostrade SRL, iar valoarea contractului este de peste 668 milioane lei fără TVA.

Comentarii
  • Dacă pe toată porțiunea aceasta, ocolitoare, mai ales pe bucata de autostrada, vedeți măcar UN SINGUR indicator pe care scrie IASI, va rog sa ne semnalați!!! A8? La…livara! Somn ușor, Iasule!

Adauga un comentariu