Local

CNCAV extinde modalitatea de vaccinare fără programare în platforma electronică

Publicat: 06 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CNCAV extinde modalitatea de vaccinare fără programare în platforma electronică
Până astăzi, 7 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.063.949 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)

Începând de sâmbătă, 8 mai 2021, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) extinde modalitatea la vaccinare fără programare în platforma electronică. Astfel, persoanele cu vârste de peste 60 de ani se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare. De asemenea, populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin.

Având în vedere că imunizarea efectivă și timpul de așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru, vă aducem la cunoștință că următoarele centre din județul Iași nu pot primi persoane fără programare, deoarece toate locurile din listele de vaccinare sunt ocupate pentru perioada 06.05 – 21.05.2021:
1. Belcești
2. Bivolari
3. Deleni
4. Hârlău
5. SC Antibiotice SA Iași
6. Spital „Elytis” Iași
7. Policlinica „Regina Maria” Iași
8. Colegiul „C. Negruzzi” Iași – Sala Sport
9. Colegiul „M. Eminescu” Iași – Sala Sport
10. Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu” Iași – Sala Sport
11. Școala Gimnazială „G. Călinescu” Iași – Sala Sport
12. Școala Gimnazială „Șt. Bârsănescu” Iași – Sala Sport
13. Pașcani – Sala Sport
14. Podu Iloaiei – Sala de sport
Facem precizarea că la centrele de vaccinare menționate au prioritate persoanele care sunt programate. În cazul în care rămân disponibile doze de vaccin nevaccinate, acestea pot fi alocate persoanelor fără programare la vaccinare. Dacă vor surveni modificări în privința programărilor, acestea vor fi anunțate.

Persoanele care doresc vaccinarea impotriva COVID-19 fără programare se pot prezenta la urmatoarele centre din județul Iași:
1. Ciurea – Centrul „Cella Neamțu”
2. Universitatea de Medicină și Farmacie Iași – Corp UMF
3. Liceul Teoretic Waldorf Iași – Sala de sport
4. SC MedLife SA Iași
5. Spitalul Clinic „Elena Doamna”
6. Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași
7. Mircești – Căminul Cultural Mircești
8. Miroslava (Uricani) – corp școală sat Uricani
9. Popricani – Căminul Cultural
10. Răducăneni Unitatea Medico-Socială
11. Rediu – SC Clinica Almedra SRL
12. Țibănești – Centru de Permanență Medicală
13. Tg. Frumos – Casa de Cultură
14. Tomești – Clădire Cabinete
15. Valea Lupului – Mayo Medic Center
16. Vlădeni – Dispensar Medical
17. Voinești – Centrul de Zi
18. Tg. Frumos – Centrul 2
19. Spitalul Clinic Militar de Urgență „Iacob Czihac”, Iași
Menționăm ca au prioritate persoanele care sunt programate. În limita dozelor de vaccin disponibile, vor fi vaccinate persoane fără programare.

Reamintim persoanelor care doresc să se vaccineze fără programare, că se pot prezenta la Casa de Cultură a Studenților Iași din Str. Vasile Conta nr. 30, unde funcționeaza un centru de vaccinare fără programare. Serul administrat este Pfizer/BioNTech, iar persoanele care doresc să se imunizeze trebuie să prezinte cartea de identitate sau pașaportul.

De asemenea, până pe 11 mai 2021, ora 24.00, la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași are loc un maraton al vaccinării împotriva COVID-19. Imunizarea populației se poate efectua non stop fără programare în platformă. Serul administrat este Pfizer/BioNTech, iar persoanele care doresc să se imunizeze trebuie să prezinte cartea de identitate sau pașaportul.

Mai menționăm că în perioada 14-16 mai 2021, la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, va fi organizat încă un maraton pentru vaccinarea populației impotriva Covid-19.

Adauga un comentariu