National

Coaliția de guvernare nu mai susține suplimentarea călătoriilor gratuite pentru studenți, amendament depus chiar de PNL

Publicat: 01 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coaliția de guvernare nu mai susține suplimentarea călătoriilor gratuite pentru studenți amendament depus chiar de PNL

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că va susţine amendamentul referitor la călătoriile gratuite cu trenul pentru studenţi, doar în cazul în care coaliţia de guvernare va lua o decizie în acest sens. Coaliția, însă, a decis să nu susțină acest demers, așa că președintele Camerei Deputaților și-a retras și el sprijinul.

„Eu voi face ce se hotărăşte în cadrul coaliţiei”, a afirmat Orban la Parlament, întrebat dacă va susţine amendamentul depus de liberalul Florin Roman la ordonanța 8/2021 privind reducerea cheltuielilor bugetare.

Orban a ținut să precizeze că amendamentul a fost depus fără semnătura sa.

„A depus amendamentul, vedeţi că l-a depus fără semnătura mea. Dacă se va lua o decizie în coaliţie de a susţine acest amendament, îl voi susţine şi eu”, a precizat preşedintele PNL.

Amendamentul, depus de deputatul PNL Florin Roman și dorit inițial și de Ludovic Orban, prevede 12 călătorii gratuite cu trenul pentru studenți.

Florin Roman, luni, la Antena 3: „Eu susțin în continuare acest punct de vedere și acest amendament. A fost o discuție în cadrul biroului executiv al PNL în care atât eu cât și Domnul Orban am spus că soluția găsită de Guvern in acest caz trece de la o extremă la altă și trebuie o soluție de compromis.”

Amendamentul a fost criticat de premierul Cîțu, care a spus că măsura ar putea creşte deficitul bugetar și nu prevede o sursă de finanţare. Întrebat dacă și-a pus semnătura pe o astfel de inițiativă, Orban a negat.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat, vineri, că ar vota propunerea ca studenţii să primească gratuitate pentru 12 călătorii dus-întors cu trenul între localitatea de domiciliu şi cea unde studiază.

Adauga un comentariu