Actualitate

Cod galben de caniculă până mâine la ora 22! Se anunță temperaturi de până la 38 de grade Celsius până la 1 iulie

Publicat: 29 iun. 2021
Un termometru în soare
Canicula și aversele coexistă pe teritoriul țării în următoarele două zile

Prognoza meteo miercuri, 29 iunie 2021

Astăzi vremea va fi destul de călduroasă, putem spune caniculară în regiunile de vest și sud. Disconfortul termic revine și se accentuează pe tot cuprinsul țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în Moldova, Oltenia, Muntenia, Banat, Crișana, cea mai mare parte a Dobrogei și la nivel local în Transilvania și Maramureș. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara, pe alocuri, mai ales la deal și munte, vor fi averse și descărcări electrice.

Vremea continuă să fie instabilă

Pe durata nopții se va accentua instabilitatea în regiunile intracarpatice, dar mai ales în regiunile de nord și nord-vest se anunță ploi torențiale, descărcări electrice, grindină și vânt puternic. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în vestul și nord-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei şi 24 de grade în Dealurile de Vest.

Prognoza meteo joi, 30 iunie 2021

Vremea devine treptat instabilă pe tot cuprinsul țării. Inițial, instabilitatea se va manifesta prin înnorări, averse şi descărcări electrice în vest, centru şi nord şi în zonele de munte, acolo unde valorile termice vor fi ceva mai scăzute față de zilele precedente, cu maxime încadrate între 24 şi 31 de grade Celsius. În sudul şi sud-estul României, vremea va fi călduroasă, disconfortul termic va rămâne accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, temperaturile maxime vor atinge valori cuprinse între 29 şi 35 de grade.

Fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi semnalate începând cu orele după-amiezii. Aversele vor avea pe alocuri caracter torențial, iar cantitățile de apă pot depăşi 20…30 l/mp în general și 40…50 l/mp pe areale mai mici. Izolat vor fi căderi de grindină și, probabil, în sud-est, chiar vijelii. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, atât local cât și temporar, în special asociate averselor. În toată țara, temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 21 de grade.

Adauga un comentariu