National

Cod portocaliu de viscol! Rafale de peste 120 km/h. Avertizare meteorologică pentru mai multe zone ale României

Publicat: 25 ian. 2021
Rafale de vânt în România

Meteorologii au emis o alertă de ninsori și viscol. Sunt anunțate rafale de vânt de peste 120 km/h. Un cod galben este valabil în această dimineață până la ora 10:00. Meteorologii anunță intensificãri ale vântului în Banat, zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali; ninsori viscolite şi local moderate cantitativ în zona montanã înaltã a Carpaţilor Meridionali şi Occidentali.

În zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali, vântul va avea intensificãri, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depãşi 100 km/h şi va fi viscol.

Temporar va ninge în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali, iar la altitudini de peste 1800 m, ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15…20 l/mp) şi se va depune strat nou de zãpadã consistent.

În Banat, vor fi perioade în care rafalele vântului vor depãşi 55…65 de km/h şi izolat 70 km/h.

Spre dimineaţã, în regiunile vestice ploile se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare.

Cod portocaliu de viscol

De asemenea, un cod portocaliu este în vigoare până la ora 10:00. Astfel, la altitudini de peste 1800 m în Carpaţii Meridionali vor fi intensificãri susţinute ale vântului, cu rafale de peste 100…120 km/h, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolitã şi vizibilitatea va scãdea sub 50 m.

Informare meteorologică de vânt puternic

Mai mult decât atât, meteorologii au emis și o informare meteorologică fără cod de intensificări ale vântului, valabilă luni, 25 ianuarie, de la ora 10:00, până la ora 22:00.

În intervalul menţionat, vor fi intensificãri temporare ale vântului în cea mai mare parte a ţãrii, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte, precum şi în regiunile nord-vestice, centrale, sudice şi sud-estice vor fi intervale în care rafalele vor depãşi 55…65 de km/h şi izolat 70 km/h.

În zona montanã înaltã, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depãşi 80…100 km/h.

Temporar va ninge în zona de munte şi pe arii restrânse în regiunile intracarpatice.

Prognoza meteo în Iași în săptămâna 25-31 ianuarie 2021. Început de săptămână cu șanse de precipitații

Astăzi, 25 ianuarie 2021, ieșenii vor avea parte de o vreme închisă, cu valori cuprinse între o minimă de minus 2 grade Celsius și o maximă de 8 grade Celsius. Pot apărea precipitații ușoare, în timp ce vântul va sufla moderat. Spre seară, vântul va sufla în rafale, în timp ce șansele de precipitații pot fi ceva mai ridicate.
Marți, 26 ianuarie 2021, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de minus 4 grade Celsius și o maximă de 2 grade Celsius. Pot apărea precipitații sub formă de ninsoare, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Spre seară, ieșenii vor avea parte de precipitații ceva mai slabe, în timp ce vântul va sufla în rafale. Vremea în cursul lunii ianuarie 2021 este ceva mai plăcută față de aceeași perioadă a anului trecut.

Adauga un comentariu