Local

Cod roșu în Iași. Vremea instabilă a produs mai multe pagube în județ – Galerie Foto, Live Video

Publicat: 30 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Pagube în municipiul Iaşi şi în localităţi din judeţ în urma furtunii. Maşini avariate de copaci cazuri în Nicolina. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean Iași a primit în urma fenomenelor meteo din această seară șase apeluri pe numărul unic de urgență 112:

1. În localitatea Miroslava, comună Miroslava – Un stâlp de electricitate a căzut pe carosabil și acoperișurile de la cinci case au fost smulse de vânt fiind căzute în curți. Intervine un echipaj de descarcerare de la ISU și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.
2. În localitatea Slobozia, comună Voinești este o locuință inundată, se deplasează Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență;
3. În municipiul Iaşi, Șoseaua Tudor Neculai o creangă este căzută peste o mașină. Se deplasează Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.
4. În localitatea Cornești, comună Miroslava un acoperiș a fost luat de vânt și a căzut în curte. Se deplasează Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.
5. În municipiul Iaşi, Șoseaua Nicolina, bloc 1011 un copac a căzut peste mașini. Intervine Detaşamentul 2 Iași cu autospecială dotată cu apă şi spumă și 5 subofițeri.
6. În comună Voinești mai multe crengi sunt căzute pe Șoseaua Iași – Voinești. Intervine de la Detaşamentul 1 o autospecială cu pompă și cisternp, o decarcerare și cinci ofițeri.

Cod roșu în Iași

A fost emis Cod portocaliu de fenomene meteorologice periculoase valabilă între 21.10 și 22.15. Se vor face resimțite intensirficări puternice ale vântului, vijelie, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice dar și averse ce vor depăși 35-40 de l/mp.

În județul Iași, localitățile vizate sunt:

-Ciurea
-Răducăneni
-Voinești
-Costuleni
-Ciortești
-Comarna
-Mironeasa
-Mogoșești
-Schitu Duca
-Scânteia
-Gorban
-Dolhești
-Dobrovăț
-Moșna
-Ipătele
-Drăgușăneni

Începutul lunii august va aduce la Iași valori ridicate în termometre. Iată anunțul celor de la ANM

Administrația Națională de Meteorologie a mai arătat și valorile din termometre spre finalul săptămânii. Vineri, 31 iulie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 17 grade Celsius și o maximă de 29 grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla în rafale, în timp șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Spre seară este posibil să apară averse izolate, în timp ce vântul va sufla moderat. Sâmbătă, în prima zi a lunii august din 2020, ieșenii vor avea parte de o vreme frumoasă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 15 grade Celsius și o maximă de 28 grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de scăzute.

Vremea se va menține frumoasă și spre seară, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Duminică, 2 august 2020, ieșenii vor avea parte de o vreme frumoasă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 16 grade Celsius și o maximă de 29 grade Celsius. Cerul va fi însorit, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de scăzute.

Adauga un comentariu