Actualitate

Codrin Ștefănescu, secretarul general al APP, la BZI LIVE: ”E grav ce s-a implementat. Părinţii când completează contractul de studii nu mai au mamă, tată, ci părinte 1, părinte 2” – VIDEO

Publicat: 06 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Codrin Ștefănescu secretarul general al APP la BZI LIVE E grav ce s-a implementat. Părinţii când completează contractul de studii nu mai au mamă tată ci părinte 1 părinte 2 - VIDEO
Secretarul general al APP a afirmat în cadrul emisiunii BZI LIVE faptul că sunt mii de școli fără autorizație de incendiu și aviz de la Direcția de Sănătate Publică

Astăzi, 6 septembrie 2022, în Studioul BZI LIVE a fost programată o nouă ediție alături de Codrin Ștefănescu, secretarul general al Alianței Pentru Patrie. Cunoscutul politician a discutat despre ce grozăvie au întâmpinat părinții atunci când au completat contractul de studii al copiilor.

Părinții au descoperit în document că nu mai există secțiunile „mamă, tată”, ci acum sunt „părinte 1, părinte 2”, tocmai pentru a nu mai promova familia tradițională.

Ce spune Codrin Ștefănescu despre contractul de studii al copiilor

Secretarul general al Alianței Pentru Patrie s-a arătat de-a dreptul bulversat de faptul că în prima zi de școală părinții au fost puși să semneze contractul de studii al copiilor. Nu mare le-a fost mirarea atunci când au observat că secțiunile uzuale „mamă, tată” au fost înlocuite cu „părinte 1, părinte 2”. Codrin Ștefănescu susține că generațiile nu vor mai învăță despre familia tradițională, istoria României și alte materii cu adevărat importante, ci vor învăța aberații.

„E prima zi de şcoală, părinţii văd grija zilei de mâine, ei găsesc în cadrul şcolar o brambureală. Nu mai învăţăm despre istorie. Când au completat contractul de studii au văzut că nu mai este mamă, tată, vorbim despre părinte 1, părinte 2. Acum copiii învăță despre libertăţi de gen, educaţia sexuală multigenerală. Religia și tradiţia au început să fie interzise în şcolile noastre. Învăţăm toate aberaţiile, că Vlad Ţepeş a fost un iubitor mare de sânge, un nebun şi un dezaxat. Este inadmisibil. Părinţii sunt nefericiţi şi supăraţi. De aia au hulit ieri politicienii ieri la deschiderea noului an şcolar. Nu sunt săli de clasă reparate, nu sunt toalete în incintă. Vii cu România Educată când ai schimbat manualele şi înveţi toate aberaţiile. Lucrurile nu sunt bune când eu abia am avut bani să plătesc copilului meu prima prezenţa la şcoală. Ca părinte ne-au epuizat. Aflăm după că şcoala se va închide pentru că primarul a început reconstrucţia, dar acoperişul nu s-a făcut. Am inima încărcată când trimit copilul la şcoală. În avalanşă de nemulţumiri le spun oamenilor, APP nu este un partid de lider, ci a sute de mii de voci. Nu vă place coaliţia de guvernare, aveţi o nouă platformă”, a transmis Codrin Ștefănescu, secretarul general al APP.

Mii de școli nu au autorizație ISU sau DSP

Secretarul general al APP a afirmat în cadrul emisiunii BZI LIVE faptul că sunt mii de școli fără autorizație de incendiu și aviz de la Direcția de Sănătate Publică. Asta, deși ieri, 5 septembrie 2022 a început noul an școlar. De asemenea, părinții întâmpină probleme cu tot ceea ce înseamnă cheltuieli școlare, de la haine, rechizite, mâncare și lucruri necesare.

„E mai gravă situaţia. Sunt 3915 şcoli care nu au autorizare în caz de incendiu, de securitate, 1285 de grădiniţe şi creşe care nu au de la DSP şi conform legii nu trebuie să funcţioneze. Este o problemă în ceea ce priveşte 50 la sută din şcolile rurale. Primarii vor să închidă şcolile pentru că nu au bani pentru lumină şi gaz. Efectiv nu au bani la bugetul comunei. Nu pot cere părinţilor să facă chetă pentru a plăti. Sunt foarte multe localităţi care nu au primit subvenţiile privind autobuzele pentru copii. Zeci de imagini din diferite localităţi cum părinţii îi transporta cu căruţa la şcoală. Nu li se oferă minimul necesar acestor copii. Toată situaţia asta oribilă se mai adăugă anumite probleme. Părinţii au înţeles că este foarte dificil să-ţi dai copilul la şcoală când a crescut preţul la tot, rechizite, manuale, haine, etc. Bugetul la începutul de an este bugetul pe întreaga luna septembrie. Avem salariile profesorilor îngheţate şi minciuna continua ca li se vor mări. Deşi s-au împrumutat, ei nu au bani la buget pentru toate acestea. Mii de oameni îmi scriu la APP şi ne transmit problemele”, a conchis Codrin Ștefănescu, la BZI LIVE.

Astfel, Codrin Ștefănescu a explicat faptul că în contractele de studii ale copiilor anumite secțiuni au fost înlocuite.

Adauga un comentariu