Actualitate

Codul de culoare al mașinii. Cum poate fi aflat

Publicat: 06 nov. 2019

Codul de culoare al mașinii. Fiecare marcă auto are catalogul de culori propriu, iar cunoașterea codului de culoare este absolut necesară.

Dacă ai zgâriat maşina şi vrei să o faci ca nouă trebuie să cunoşti cu exactitate culoarea originală. În cele ce urmează vă prezentam modalităţile prin care poţi afla culoarea maşinii tale.

Codul de culoare al mașinii

Astfel, aveți la dispoziție mai multe posibilități pentru a afla codul de culoare al mașinii. În primul rând ar trrebui să cauți codul de culoare in interiorul maşinii. Majoritatea automobilelor au un autocolant (o etichetă) care conţine informaţii despre identificarea vehiculului. Acest autocolant include, de obicei, un cod de bare care arată marca automobilului, data şi ţara de fabricaţie şi alte informaţii relevante. Poţi găsi eticheta de indentificare cu uşurinţă. Ea se afla, de obicei, în partea stângă a bordului ori în jumătatea din faţă pe un element nedemontabil din interior. Poate fi vorba de stâlpul maşinii sau pragul primei uşi.

Caută codul de culoare pe eticheta de identificare

În cazul multor autovehicule, codurile pentru culori vor fi clar etichetate în VIN (Vehicle Identification Number). Citeşte informaţiile de pe etichetă pentru a găsi coduri specificate pentru vopsea sau culoare. Numărul de cifre şi/sau litere prezente în interiorul codurilor de culori diferă de la un producător la altul.

Caută un cod C dacă nu găseşti cuvintele vopsea sau culoare. În unele cazuri, codurile de culoare ale vopselelor sunt notate doar cu o abreviere. Cauta litera C, care indica, de obicei, culoarea. Poţi găsi, de asemenea, abrevierea Tr care indică nuanţa.

Află codul de culoare al mașinii cu ajutorul VIN

Găseşte VIN-ul (numărul de sasiu). Acest VIN conţine 17 caractere şi se găseşte pe talonul maşinii. Acest document conţine informaţii despre şofer şi maşină, inclusiv marca şi modelul vehiculului şi anul în care a fost fabricat.

Contactează dealerul / producătorul auto pentru a-ţi decoda VIN. Numărul de sasiu conţine suficiente informaţii pentru a putea afla codul de culoare specific. Cere distribuitorului sau producătorului auto codul de culoare al maşinii. Furnizează VIN-ul complet, precum şi orice alte detalii solicitate.loading...

Adauga un comentariu