International

Cofondatorul Wikipedia a lansat o nouă reţea de socializare! Va concura cu Facebook

Publicat: 16 nov. 2019

Cofondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, a lansat o nouă rețea de socializare online care speră să rivalizeze cu Facebook și Twitter pentru a combate ”vânătoarea de click-uri” și ”titlurile înșelătoare”, relatează Financial Times, potrivit MEDIAFAX.

WT:Social, site-ul noii sale rețele sociale, permite utilizatorilor să distribuie link-uri cu articole de presă care apoi să fie dezbătute pe modelul news feed-ului de la Facebook. Subiectele variază de la politică și tehnologie la heavy metal și apicultură.

Deși compania nu are nicio legătură cu Wikipedia, Wales a împrumutat modelul de business al enciclopediei online. WT:Social se va baza pe donații de la o mică subcategorie de utilizatori pentru a permite rețelei să funcționeze fără reclame pe care acesta le blamează pentru că încurajează un tip greșit de implicare pe rețelele sociale.

”Modelul de busimess al companiilor din social media, de publicitate pură, este problematic”, a declarat Wales.

”Se pare că marele câștigător este un conținut de calitate scăzută”, a adăugat acesta.

În timp ce algoritmii Facebook și Twitter asigură că postările cu cele mai multe comentarii sau aprecieri apar primele, în timp ce WT:Social afișează mai întâi link-urile noi.

Cu toate acestea, WT:Social speră să adauge un buton cu „săgeată în sus” care să permită utilizatorilor să recomande postările de calitate.loading...

Adauga un comentariu