Prima pagină » Culinar » Coji de portocale confiate. Rețeta perfectă pentru prăjituri!

Coji de portocale confiate. Rețeta perfectă pentru prăjituri!

10 mart. 2025, 14:47,
Redacția BZI în Culinar

Cojile de portocale confiate pot să adauge note dulci oricărui desert pe care îl prepari pentru cei dragi. Pot fi consumate simple sau pot fi adăugate altor deserturi pe care le prepari pentru momentele în care ai musafiri sau doar vrei să te bucuri de ceva dulce alături de familei.

Pregătirea portocalelor confiate acasă este mai simplă decât ai putea crede și oferă un rezultat delicios. Acestea pot fi conservate la vid, congelate sau ambalate asemenea altor dulcețuri, devenind un ingredient versatil pentru diverse preparate.

Rețeta pentru coji de portocale confiate

Dacă îți dorești să faci rețeta de coji de portocale confiate, atunci nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Rețeta necesită doar două ingrediente, dar cojile de portocale vor fi tușele finale pentru orice desert rafinat.

Chiar dacă portocalele confiate sunt cel mai des utilizate de sărbători, ele pot îmbogăți orice desert pe tot parcursul anului. Astfel, portocalele confiate dau un plus de rafinament atât prăjiturilor, cât și altor deserturi, precum un chec glazurat cu portocale sau un carrot cake decorat cu felii de portocală confiată.

Pentru această rețetă, ai nevoie de doar câteva ingrediente și un minim de ustensile, astfel că, vei avea nevoie de 3 portocale de masă cu coaja subțire, 400 ml apă, 600 gr zahăr și de o cratiță joasă. Primul pas este să speli bine portocalele, de preferat cu o perie, deoarece coaja lor poate reține reziduuri de sulf.

Dacă folosești portocale ecologice, o spălare superficială este suficientă. Apoi, taie portocalele în felii subțiri și așază-le în cratiță, acoperindu-le cu apă și zahărul pentru a forma un sirop.

Lasă-le la fiert la foc mic timp de aproximativ 60 de minute, până când devin fragede și încep să se îmbrace într-un sirop gros. Primele 20 de minute este indicat să acoperi cratița, iar apoi să o descoperi, lăsând feliile să fiarbă ușor. Scoate portocalele din sirop, lasă-le să se răcească și depozitează-le într-un borcan acoperit cu sirop.

Dacă alegi portocalele dulci și de calitate, nu este necesar să le opărești înainte, astfel meninținându-le dulceața naturală și aspectul. Portocalele sunt fragile, așa că e important să nu le amesteci prea tare, ci doar să miști ușor cratița din când în când pentru a evita lipirea.

Conservarea și utilizarea portocalelor

Portocalele confiate pot fi păstrate timp de câteva luni la frigider, acoperite cu sirop, sau pot fi congelate în pungi de mici dimensiuni. Acestea sunt perfecte pentru a fi utilizate în rețete de cozonaci, torturi, înghețată, orez cu lapte și multe altele, oferind un decor atrăgător și o aromă inedită.

Dacă vrei să faci o prăjitură utilizând portocale confiate, vei avea nevoie de un blat cumpărat sau făcut în casă, iar pentru cremă vei avea nevoie de 3 ouă; 200 g zahăr; vanilie; un praf de sare; 3 linguri amidon și 750 ml lapte.

Într-un castron se va face crema, astfel că se amestecă albușurile cu praf de sare și trei linguri de zahăr. Se pun și gălbenușurile cu 100 ml de lapte, amidon și zahăr, apoi se amestecă, iar la sfârșit se pune și vanilia.

Peste o foaie de blat de pune crema, pe care o întinzi ușor. Se repetă procesul cu fiecare foaie în parte și se presară ușor. Peste prăjitură se pun portocalele confiate și se lasă la rece pentru cel puțin două ore, iar apoi este gata de servit.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
06 decembrie 2025
06 decembrie 2025