Actualitate

Cojile de ceapa nu trebuie aruncate! Iata cum pot fi folosite si ce beneficii au pentru sanatate

Publicat: 20 apr. 2020
Cojile de ceapă nu trebuie aruncate
Cojile de ceapă nu trebuie aruncate

20 Ceapă crudă poate fi utilizată şi ca expectorant, iar siropul de ceapă este un remediu excelent împotriva tusei. În plus, flavonoidele şi compuşii din ceapa sunt benefici pentru inimă și scad colesterolul. Totodată, reglează nivelul de zahăr în sânge şi ameliorează artrita. În general, ceapa este un bun antioxidant.

Cojile de ceapă nu trebuie aruncate

Efecte terapeutice extraordinare au însă şi cojile ei. Infuzia din coji de ceapă are, printre altele, puternice proprietăţi tonice, diuretice, antimicrobiene şi antispasmotice.

Foarte mulţi oameni arunca cojile de ceapă atunci când folosesc această legumă la prepararea mâncărurilor. Însă nu-şi imaginează cât de benefice pot fi acestea pentru sănătatea noastră!

În cele ce urmează vă vom povesti ce poţi face pe viitor folosind cojile de ceapă. Așadar, vei afla cum anume se folosesc pentru a avea cât mai multe efecte benefice!

Există câteva metode pentru a le folosi, în funcţie de efectul pe care vrei să-l obţii din utilizarea lor. Spre exemplu, unele persoane adaugă în supele lor, la fierbere, şi cojile de ceapă. Și aceasta deoarece sunt foarte bogate în antioxidanţi.

Le pui în acelaşi vas în care fierbi şi supa, iar atunci când este preparata, utilizezi o strecurătoare şi le poţi arunca. Efectul lor va ajuta foarte mult la îmbunătăţirea stării de sănătate a întregului organism.

Bune pentru piele și sănătatea părului

O altă metodă presupune fierberea cojilor de ceapă, iar apoi strecurarea lichidului. Apă în care au fiert acestea se utilizează pentru piele. Sunt extraordinare în lupta cu mâncărimea de pe suprafaţa pielii şi alte afecţiuni.

Aceeaşi apă o puteţi utiliza şi pentru a clăti părul cu ea, pentru că vă va ajuta la accelerarea procesului de creştere a părului şi va aduce un aspect mult mai frumos al podoabei capilare!

Aşadar, de astăzi nu vei mai arunca cojile de ceapă, pentru că deja ştii cât sunt de folositoare şi bune!

Adauga un comentariu