International

Colet letal de la poștă primit de un copil

Publicat: 16 oct. 2019

Un băiețel de 10 ani din Germania a primit prin poștă un scorpion viu, al cărui venin este letal. El trebuia să primească un exemplar din aceeaşi specie care ar fi trebuit să fie decedat şi conservat în acril.

Scorpionul, aparţinând speciei Androctonus australis, endemică din Africa de Nord şi Asia de Sud, „sintetizează unul dintre cele mai puternice veninuri din lume”, au precizat reprezentanţii unui centru de reptile din Munchen.

Păstrarea exemplarelor din această specie ca animale de companie este interzisă în Germania. Scorpionii Androctonus australis fac mai multe victime omeneşti, în fiecare an, în regiunile deşertice în care trăiesc.

Băiatul german dorea să îşi extindă colecţia de scorpioni conservaţi în acril. A fost ajutat de mama lui atunci când a comandat un exemplar de pe internet. Însă, în timp ce despacheta coletul ce a fost transportat la locuinţa sa din apropiere de Munchen, a observat că scorpionul era viu.

„Dacă ar fi deschis cutia, ar fi existat un risc real ca băiatul sau mama lui să fie înţepaţi. Şi, dacă ar fi rămas netrataţi, un astfel de incident ar putea să le provoace moartea”, au explicat specialiştii de la acelaşi centru, care găzduieşte scorpionul începând de săptămâna trecutăloading...

Adauga un comentariu