Local

Comercianții din Pașcani își desfășoară activitatea în condiții inumane din cauza unui proiect blocat

Publicat: 21 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Comercianții din Pașcani își desfășoară activitatea în condiții inumane din cauza unui proiect blocat
Comercianții din Pașcani își desfășoară activitatea în condiții greu de suportat

Comercianții din Pașcani își desfășoară activitatea în condiții greu de suportat. Starea în care funcționează piața agroalimentară din zona Vale a municipiului Pașcani pare a da bătăi de cap atât vânzătorilor, cât și clienților. Din cauza vremii neprielnice, aceștia stau cu picioarele în apă și îndură frigul, iar situația nu pare a se remedia prea curând, deși iarna deja a venit

Piața agroalimentară din zona Vale duce o lipsă acută de un spațiu potrivit în care comercianții să îli desfășurare activate. Pe ploaie, vânt sau ger, aceștia stau mai mult sub cerul liber și sunt lăsați în voia sorții.

legume
Starea în care funcționează piața agroalimentară din zona Vale a municipiului Pașcani pare a da bătăi de cap atât vânzătorilor, cât și clienților

Comercianții din Pașcani își desfășoară activitatea în condiții care le afectează sănătatea și vânzările

ploaie
Locația în care aceștia trebuie să-și vândă produsele este acoperită cu scânduri și tablă, iar culoarele pentru cumpărărtori sunt sub cerul liber

Vânzătorii din Piața Vale din Pașcani sunt nevoiți să îndure condiții vitrege, care le pot afecta atât sănătatea, cât și afacerea. Locația în care aceștia trebuie să-și vândă produsele este acoperită cu scânduri și tablă, iar culoarele pentru cumpărărtori sunt sub cerul liber. În zilele în care a plouat și piața a fost deschisă, vânzătorii au fost nevoiți să-și schimbe încălțările întrucât spațiul a fost afectat de condițiile meteo.

Nu doar că sunt nevoiți să-și vândă produsele într-un spațiu lipsit de amenajare, dar din acest motiv nici cetățenii din Pașcani nu par a mai frecvența piața.

„Ne facem cumpărăturile foarte prost din cauza «tovarășului primar». El nu are habar ce înseamnă să le creezi la oameni niște condiții bune, că dacă era om în adevăratul sens al cuvântului nu făcea debandarea asta în piață. Nu ar fi trebuit să facă ce a făcut, și pe comercianți i-a strâmtorat aici”, spune unul dintre clienții veniți la piață.

Din cauza condițiilor nefavorabile, unii vânzători nici nu își mai expun marfa, întrucât totul este numai umezeală, iar cea expusă este ignorată de cei care vin să cumpere, deoarece este afectată de ploaie. Comercinații se tem că vor rămâne cu marfa necumpărată și se va strica, riscând să piardă și puținul pe care îl câștigau.

Vina pentru toată această situație pare o avea chiar administrația municipiului, care în urma unor modificări aduse contractului, prin care piața urma să fie modernizată, acesta a fost blocat.

comerciant
Din cauza condițiilor nefavorabile, unii vânzători nici nu își mai expun marfa, întrucât totul este numai umezeală, iar cea expusă este ignorată de cei care vin să cumpere, deoarece este afectată de ploaie

Dorințe mari, realizări zero!

piata
Aici au existat și niște probleme în ceea ce privește regulile ISU

Îmbunătățirea situației Pieței din Vale este un proiect care se dorește de mult a fi atins. Proiectul este în desfășurarea încă din timpul mandatului primarului anterior, iar în timpul primarului actual, Marius Pintilie, urma să fie pus în aplicare. Imediat după ce a fost semnat contractul pentru începerea lucrărilor, au început să apară problemele din cauza modificărilor aduse proiectului anterior.

Se pare că primarul avea dorințe mari în privința pieței, iar noile modificări păreau să contureze mai degrabă un mall, nu o piață, cu un perete de sticlă, shaormerii în fiecare colț al pieței și loc de socializare.

„Contractul este blocat din cauza noilor modificări aduse contractului. A fost licitație, se câștigase proiectare și execuție, urma proiectul tehnic. Aici au apărut și modificările. Când anterior ai licitat cu 7 milioane și ceva fără TVA, iar acum ai 21 milioane, proiectantul nu mai poate lucra în aceste condiții, întrucât proiectul a fost votat cu o anumită sumă”, spune Sorin Olariu, consilier local în Pașcani.

Condițiile din piață în timpul vremii reci nu sunt singurele aspecte cu care se confruntă această. Aici au existat și niște probleme în ceea ce privește regulile ISU. Se pare că nu erau suficiente căi de acces și ieșiri, iar rezolvarea a venit prin evacuarea unor comercianți care își desfășurau activitatea acolo. Și această problemă a rămas tot nerezolvată, întrucât căile pentru evacuarea sunt tot insufiecte, iar la acestea se adaugă și hidranții nefuncționali.

„Toată lumea se aștepta ca lucrurile să se rezolve după această evacuare, iar lucrurile să continue. Au pus niște tarabe acolo și gata! Omul are nevoie și de un acoperiș, e soare, ceață, vânt, viscol. Nu au nimic, nu există nici soluții întrucât nu se pot face nici achiziții din cauza acestui proiect care se află în derulare”, spune consilierul Sorin Olariu despre piața în care comercianții își desfășoară activitatea în condiții nepotrivite.

Rămâne de văzut cum se va rezolva această problemă și mai ales cum vor sta comercianții în frig și ploaie pe anotimpul rece.

Adauga un comentariu