National

Comisarul Traian Tandin a trecut la cele veșnice: „O legendă a Poliției Române”

Publicat: 09 mai 2020

Comisarul Traian Tandin, unul dintre cei mai cunoscuți criminaliști ai Poliției Române, a murit la vârsta de 75 de ani.

„A murit o legendă a Poliției Române! În urmă cu câteva ore a urcat la ceruri colegul nostru, polițistul și scriitorul Traian Tandin. Dumnezeu să îl odihnească în pace”,  se arată într-o postare a paginii de Facebook Polițiști – Uniți suntem puternici.

Traian Tandin s-a născut pe 7 martie 1945 și este un scriitor de romane polițiste.

A lucrat ca ofițer criminalist în Serviciul Judiciar al Inspectoratului General al Politiei până în anul 2000, când a fost pensionat cu gradul de colonel.

A scris cărți inspirate din aventurile sale ca ofițer. Fost redactor-șef al revistei Politia Romana, Traian Tandin era licențiat în științe juridice și jurnalism.

A murit Traian Tandin, criminalist legendar al Poliției Române

Expert in afaceri judiciare, a publicat peste 100 de cărți și romane polițiste și 42 de scenarii de film, dintre care menționăm: Ucigașii de îngeri în România; Crime pasionale în lume; Discipolii crimei pe mapamond; Cazul Rimaru: roman-document; Comisar la omoruri; Crime, criminali și polițiști; Erori judiciare în România; Evadări celebre; Jurnalul unui polițist; Dicționar de argou al lumii interlope

Traian Tandin a lucrat la cazul „Râmaru” cu faimosul criminalist Ceacanica, a elucidat peste 2000 de mistere judiciare şi nu s-a lăsat până nu a aflat adevărul despre marile erori făcute de justiţie în perioada regimului comunist.

Traian Tandin este unul dintre cei mai faimoşi criminalişti ai perioadei comuniste, iar pasiunea lui este să dezlege mistere, de azi sau de acum o sută de ani.

Adauga un comentariu