Covrigarul Marcel Ciolacu are parte de un raport devastator din partea membrilor de la Comisia de la Veneția care critică alegerile din România dar și OUG-urile date de habarniștii din PSD-PNL-UDMR!
Vă aducem aminte faptul că Guvernul Ciolacu încalcă aproape în fiecare zi legea fără ca vreun procuror să se sesizeze. Este vorba despre Ordonanțele de Urgențe care sunt date la discreție de spui că România trece în fiecare zi printr-o calamitate.
Comisia de la Veneția, raport devastator despre alegerile din România
Comisia de la Veneția a exprimat critici referitoare la modul în care au fost comasate alegerile în România, subliniind că, deși procesul poate fi înțeles datorită numărului mare de alegeri din 2024, modificările legale au fost făcute târziu și printr-o ordonanță de urgență. Comisia a transmis și câteva recomandări pentru România.
Într-o scrisoare din 11 martie 2024, Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a solicitat avizul Comisiei de la Veneția cu privire la Ordonanța de urgență ce reglementează organizarea alegerilor europarlamentare și locale din 2024. Acesta a fost însoțit de o scrisoare semnată de Iulian Bulai, membru al Camerei Deputaților, care a ridicat unele probleme referitoare la textul ordonanței.
Comisia a menționat că modificările aduse nu contravin standardelor internaționale și că comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European poate fi justificată într-un an cu un număr excepțional de alegeri. De asemenea, Comisia a considerat că intrarea în funcție a autorităților imediat după alegeri este acceptabilă, atâta timp cât nu se prelungește mandatul autorităților aflate în exercițiu.
Totuși, Comisia a subliniat că o perioadă de coabitare de mai mult de patru luni poate duce la confuzie și chiar la tensiuni. De asemenea, modificările legislației electorale, inclusiv modificarea componenței administrației electorale, sunt acceptabile doar dacă acestea sunt făcute într-un termen rezonabil.
Un alt punct important subliniat de Comisia de la Veneția este necesitatea stabilității legislației electorale, un principiu esențial al statului de drept, pentru a asigura încrederea în procesul electoral și o mai bună înțelegere din partea alegătorilor și autorităților implicate. Comisia a menționat că modificările tardive ale legislației electorale cresc riscul ca administrația electorală și alegătorii să nu fie suficient de bine pregătiți pentru aplicarea noilor reguli.
În plus, Comisia de la Veneția a subliniat că modificările fundamentale ale legislației electorale, cum ar fi componența comisiilor electorale, nu ar trebui să fie făcute cu mai puțin de un an înainte de alegeri. În cazul de față, modificarea componenței comisiilor a fost realizată prin OUG 21/2024 cu doar trei luni înainte de alegeri, ceea ce este considerat prea târziu. Acest aspect reprezintă o încălcare a principiului stabilității legislației electorale, iar Comisia reamintește că reformele electorale trebuie să fie aplicate suficient de devreme pentru ca toți cei implicați să le înțeleagă și să le aplice corect.
Covrigarul Marcel Ciolacu este sfătuit să nu mai dea OUG-uri
Comisia de la Veneția a subliniat, în mai multe avize anterioare, că utilizarea frecventă a ordonanțelor de urgență (OUG) de către România afectează negativ calitatea legislației, stabilitatea juridică și principiile fundamentale ale democrației, inclusiv separarea puterilor în stat. Această practică este cu atât mai problematică în domeniul electoral, esențial pentru funcționarea democrației. În acest sens, Comisia a remarcat că adoptarea Ordonanței de Urgență 21/2024 a fost una rapidă și fără un consens adecvat, precum și fără o consultare publică corespunzătoare, contrar standardelor internaționale. Comisia recomandă ca, pentru a spori transparența și încrederea în procesul electoral, legislația electorală să fie codificată, astfel încât să se evite modificările frecvente și tardive prin ordonanțe de urgență. Aceasta ar asigura un cadru legislativ mai clar și mai coerent.
De asemenea, Comisia de la Veneția recomandă ca autoritățile române să se abțină de la utilizarea ordonanțelor de urgență pentru reglementările electorale, exceptând cazul în care sunt necesare modificări tehnice minore. În plus, în cazul în care se va decide comasarea alegerilor în viitor, aceasta ar trebui reglementată prin lege cu mult înainte de data alegerilor respective, pentru a asigura stabilitate și transparență.
In concret, OUG-urile date de covrigarul Marcel Ciolacu crează impresia că în România se întâmplă în fiecare zi câte o calamitate. Subliniem că o ordonanță de urgență (OUG) este un act normativ emis de Guvernul României în situații extraordinare, a căror reglementare nu poate fi amânată. Aceasta constituie o formă prin care puterii executive i se atribuie drept legislativ, similar cu cel al Parlamentului, dar doar în circumstanțe specifice și cu anumite limitări. Comisia de la Veneția consideră că sunt numeroase încălcări ale Constituției în România.
In Romania nu exista justitie! In Romania nu exista justitie!!!!!!!!!!!! Romania este tara comunista condusa de niste analfabeti tradatori de tara sub comanda DICTATOAREI NAZISTE URSULA SI SOROS. In Romania au fost anulate nelegal alegerile, romanilor li s-a interzis dreptul la vot la ordinul diictatoarei naziste Ursula si a dictatorilor comunisti din Romania, o instanta numita CURTE CONSTITUTIONALA CARE NU ESTE INSTANTA DE JUDECATA ESTE UN GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT, MAFIOT, NUMIT POLITIC – DECI ACEI INDIVIZI NU SUNT JUDECATORI
comunistii erau oameni seriosi. daca furai cum fura astia acum ajungeai la zid.
Nu le mai pasa de nimic. Pot face orice. Cine sa ii traga de maneca? Stapanul este incantat ca are sclavi care sa-i execute ordinele pentru a ingropa Romania.
Ce sa faci cu un corigent fara diploma de bac si smecher bisnitar si uite ca ii conduce pe marii academicieni si judici doar sa-i faca hatarul dupa muschii lui de agramat si gajait.
Cica so scuzat, o dat-n bara cu politca: ”… . Nu am rămas repetent. O singură dată am fost corijent, pe toamnă, era economie politică (…) filosofie politică…cc.”.
Atat merita Tara?