Actualitate

Comisia de organizare a Congresului PNL, condusă de Theodor Stolojan. Care este calendarul alegerilor interne

Publicat: 30 mai 2021
Preşedintele comisiei de organizare a Congresului PNL va fi Theodor Stolojan

Consiliul Naţional al PNL a decis, duminică, data Congresului partidului în 25 septembrie şi a ales comisia pentru organizarea acestui Congres care va fi condusă de Theodor Stolojan.

Congresul se va desfăşura în data de 25 septembrie la Bucureşti, pe parcursul unei singure zile. Desfăşurarea congresului va fi cu 5.000 de delegaţi, dintre care 493 sunt delegaţi de drept, restul sunt delegaţi aleşi după norma de reprezentare, conform statutului, au stabilit participanţii la Consiliul Naţional.

Preşedintele comisiei de organizare a Congresului va fi Theodor Stolojan, iar din comisie vor face parte câte patru reprezentanţi ai fiecăruia dintre candidaţi la preşedinţia partidului.

Componenţa acestei comisii este: Theodor Stolojan – preşedinte, Robert Sighiartău, Dan Vîlceanu, Florin Roman şi Stelian Bujduveanu – din partea lui Florin Cîţu şi Nelu Bălan, George Ionescu, George Şişcu şi Gigel Ştirbu – din partea lui Ludovic Orban.

Calendarul alegerilor interne

Potrivit celor stabilite, calendarul alegerilor interne va fi: în perioada 1 iunie – 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizaţiilor locale, iar în perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri.

O perioadă de 45 de zile, între data de 10 august şi data Congresului – 25 septembrie, va fi pentru campania de prezentare a moţiunilor şi de susţinere a uneia sau alteia dintre moţiuni.

Florin Cîțu, la Consiliul Național al PNL: „Este nevoie de alt tip de politician!”

Premierul Florin Cîțu a declarat duminică, 30 mai, la Consiliul Național al PNL, că este nevoie de alt tip de politicna, care să vorbească mai puțin și să facă mai mult, așa cum procedează el.

„Este cea mai frumoasă priveliște când te uiți la familia liberală. Este o onoare să fiu astăzi aici să împărtășesc această decizie. Astăzi simt că e datoria mea să vă spun de ce am luat această decizie: pur și simplu, cred că este momentul. Am arătat că doar măsurile liberale reprezintă soluția. Au scos România din criză cu fruntea sus. Cea mai mare creștere din UE iar estimările arată pozitiv. Am aplicat principii și valori liberale.

Nu am crescut taxe. Am schimbat filozofia: am pus mai multe resurse la investiții. Am investit sume record de la buget și s-a văzut. Economia se bazează pe investiții. Investițiile sunt motorul unei guvernări liberale. Această guvernare liberală are misiunea de a asigura 8 ani de guvernare. Este nevoie de alt tip de politician! Vorbesc mai puțin și fac mai mult. Ce fac, fac bine. Împreună facem România liberală.

Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia PNL

Premierul Florin Câțu și-a anunțat candidatura la șefia PNL.

„Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL. Le mulțumesc celor care au crezut în mine. În octombrie 2016, am decis să intru în politică. Sunt un liberal convins. O să vă spun ce vreau și de ce candidez. PNL are nevoie de un suflu nou, în același timp să ducă mai departe principiile liberale. Promisiuni auziți zilnic. PNL are nevoie de un suflu nou și să ducă mai departe tradițiile și principiile liberale.

Bilanțul mandatului de ministru și cel de premier vorbesc despre mine. Mesajul meu pentru liberali este că mă voi asigura că PNL va sta 8 ani la guvernare. În scurt timp vă voi prezenta și moțiunea și echipa mea. Împreună vom câștiga alegerile din 2024! Împreună vom face România liberală! Vă spun că voi câștiga, nu există altă variantă. V-am obișnuit cu mai puține vorbe și mai multe fapte. Vă invit alături de mine!“, a spus Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia PNL fiind înconjurat de mai mulți lideri din partid, printre care Emil Boc, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Raluca Turcan, Virgil Popescu, Alina Gorghiu și alții.

 

Comentarii
Adauga un comentariu