Razboi în Ucraina

Comisia Europeană oferă ajutor suplimentar în valoare de 200 de milioane euro pentru persoanele strămutate în interiorul Ucrainei

Publicat: 06 mai 2022
Comisia Europeană oferă ajutor suplimentar în valoare de 200 de milioane euro pentru persoanele strămutate în interiorul Ucrainei
Uniunea Europeană a sprijinit poporul ucrainean încă de la începutul invaziei brutale a Rusiei

Comisia Europeană a anunțat astăzi un nou pachet de ajutor, în valoare de 200 de milioane de euro, pentru a spriji persoanele strămutate în interiorul Ucrainei, în contextul Conferinței Internaționale a donatorilor, convocată în comun de Polonia și Suedia.

„Sunt aici, împreună, cu un scop clar – să sprijinim poporul ucrainean, care, dând dovadă de curaj, luptă împotriva agresorului şi îşi apără libertatea. Ne aflăm acum în cea de a 10-a săptămână de invazie brutală a Ucrainei de către Rusia. 10 săptămâni în care Uniunea Europeană a sprijinit ferm Ucraina. Astăzi, Uniunea Europeană a răspuns, încă o dată, apelului de a oferi sprijin Ucrainei. În numele Comisiei Europene, am promis 200 de milioane de euro pentru Ucraina. Iar luna trecută, în timpul unui eveniment de strângere de fonduri, s-au strâns 9,1 miliarde de euro pentru ucrainenii din interiorul şi din afara Ucrainei. Ştim că va fi nevoie de mai mult. Şi vom continua să susţinem Ucraina”, a afirmat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat al executivului european.

Aproape opt milioane de ucraineni au fost strămutați

Aproximativ opt milioane de persoane, dintre care două treimi sunt copii, au fost strămutate de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Peste 5,3 milioane de persoane au părăsit Ucraina pentru a căuta adăpost în UE şi în ţările învecinate.

Uniunea Europeană a sprijinit poporul ucrainean încă de la începutul invaziei brutale a Rusiei.

„Mobilizăm puterea economică a UE, adoptând o serie de sancţiuni menite să epuizeze resursele utilizate de Putin pentru a-şi finanţa războiul. Pe de altă parte, am direcţionat deja aproximativ 4 miliarde euro sub formă de asistenţă macrofinanciară, ajutor umanitar şi sprijin pentru statele membre care primesc refugiaţi din Ucraina”, mai indică sursa citată.

Luna trecută s-au adunat 9,1 miliarde de euro pentru ucraineni, în cadrul unei strângeri de fonduri

Luna trecută, Comisia Europeană a organizat împreună cu Canada un eveniment mondial de strângere de fonduri, în cadrul căruia s-au strâns 9,1 miliarde euro, sumă destinată persoanelor care fug din calea bombelor aflate atât în interiorul, cât şi în afara Ucrainei.

În prezent, Comisia Europeană este pregătită să contribuie la reconstruirea ţării după război. Preşedinta von der Leyen a propus începerea lucrărilor la un pachet ambiţios de redresare, care ar trebui să aducă investiţiile masive necesare pentru a reconstrui, a pune în aplicare reforme şi a transforma Ucraina într-un loc atractiv pentru investiţii.
Adauga un comentariu