International

Comisia Europeană, reacție la demiterea Guvernului Maia Sandu: Semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformă

Publicat: 12 nov. 2019

Un purtător de cuvânt al CE a declarat că votul de neîncredere primit de Guvernul Republicii Moldova transmite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformă. Acesta susține că necesitatea reformelor în domeniul judiciar nu trebuie să dispară odată cu acest vot.

”Votul de neîncredere primit de Guvernul Republicii Moldova ca urmare a problemelor legate de procesul de selecţie a procurorului general transmite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformă din ţară. Coaliţia a demarat o serie de iniţiative pentru îndeplinirea angajamentelor-cheie asumate în luna iunie. În special în domeniile luptei împotriva corupţiei, independenţei sistemului judiciar şi a investigării fraudelor bancare. Necesitatea unor astfel de reforme nu a dispărut odată cu votul pentru căderea Guvernului”, a declarat marţi Maja Kocijancic, purtător de cuvţnt al CE pentru probleme de politivcă externă şi de securitate.

Ea a precizat că parteneriatul Uniunii Europene va rămâne concentrat pe furnizarea de beneficii palpabile cetăţenilor moldoveni.

”În acest spirit, UE se angajează să colaboreze cu cei din Republica Moldova care susţin procesul de reformă. Care este la baza Acordului nostru de asociere. În special în ceea ce priveşte combaterea corupţiei, indiferent de afilierea politică, asigurând independenţa sistemului judiciar şi depolitizarea instituţiilor statului. Vom continua să ne bazăm relaţia cu Republica Moldova pe principiul condiţionalităţii. Și al respectării statului de drept şi a standardelor democratice”, a spus purtătorul de cuvânf al CE.

Guvernul Republicii Moldova condus de Maia Sandu a picat marţi, după o moţiune de cenzură.loading...

Comentarii
  • Nu cunosc situatia, dedesupturile, bataliile de interese desi nu sunt chiar greu de ghicit. Sigur si, care ar fi beneficiile cetatenilor? Sa fie deposedati de CRICOVA ca deh, prea multa bautura face rau, sa fie deposedati de livezi ca deh, prea multa fructoza face rau, sa li se confiste sau darame orice industrie, daca o mai au, si sa cumpere, la pret de caviar, numai varza de Brussel. Stati, uai, ghinisor, rau cu rau, da’…

Adauga un comentariu