Actualitate

Comitetul Naţional Executiv al PSD se întruneşte vineri! Discuţii importante despre Congresul partidului

Publicat: 21 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Comitetul Naţional Executiv al PSD se întruneşte vineri Discuţii importante despre Congresul partidului
Comitetul Naţional Executiv al PSD se întruneşte vineri

Comitetul Naţional Executiv al PSD se întruneşte vineri, începând cu ora 11.00 într-o şedinţă în care se va vorbi despre congresul partidului. Vineri, 21 august 2020, CExN al PSD se întruneşte pentru a stabili detalii despre Congresul Partidului, dar şi pentru a discuta despre dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură depusa împotriva Guvernului Orban.

Ludovic Orban a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională a României

Dupace moţiunea de cenzură a fost citită în Parlamentul României, Ludovic Orban a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională a României cu privire la un posibil conflict juridic intre Guvern şi Parlament. El a acuzat PSD-ul de iresponsabilitate şi de sfidare

”Această chestiune trebuie clarificată. Din punctul meu de vedere nu este constituţională depunerea de moţiuni de cenzură în vacanţa parlamentară”, a afirmat şeful Guvernului.
Anterior, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va respecta decizia Curţii Constituţionale, în cazul în care Executivul va ataca moţiunea PSD, dar că există şi varianta de a merge la vot cât mai repede. El a spus că, dacă moţiunea trece, este exclus ca PSD să mai voteze un guvern liberal. De asemenea, Ciolacu a exclus şi suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, ca decizie politică.

Marcel Ciolacu va propune un candidat pentru funcţia de prim-ministru

Conform declaraţiilor făcute de Marcel Ciolacu, PSD-ul va avea propunere pentru funcţia de premier al României dacă moţiunea de cenzură va trece de Parlament. La rândul său, liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a spus că data votului la moţiune va fi stabilită, vineri, în CEx, în funcţie de câţi parlamentari pot fi prezenţi la dezbaterea şi votul în plenul reunit.

„Decizia se va lua mâine. Mai important decât dată că va fi pe 28 august, în ultimele zile ale lui august sau primele zile ale lui septembrie, mai important este să fie votul la moţiune”, a explicat Simonis, joi într-o conferinţă de presă la Parlament.

Eugen Teodorovici solicita amânarea Congresului PSD

Eugen Teodorivici candidatul la şefia PSD doreşte amânarea congresului. Din această perspectivă a solicitat Tribunalului Bucureşti amânarea evenimentului până se rezolva litigiul referitor la anularea unor decizii ale conducerii interimare şi ilegale a PSD-ului

Congresul PSD ar urma să aibă loc sâmbătă, de la ora 10.00. Eugen Teodorovici şi Marcel Ciolacu candidează pentru şefia formaţiunii. În 38 de centre teritoriale vor exista urne unde social-democraţii vor vota, secret, pe buletine de vot.

Eugen Teodorovici a solicitat Tribunalului București amânarea Congresului Partidului Social Democrat

Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanțelor din Guvernarea PSD, a solicitat Tribunalului București amânarea Congresului Partidului Social Democrat până în momentul când se va rezolva litigiul cu privire la anularea unor decizii ale conducerii interimare ilegale a PSD. Congresul va avea loc sâmbătă, 22 august 2020.

„INSTANȚA VA DECIDE‼️

Conducerea interimară ilegală a PSD a declarat că NU este nimic ILEGAL! Eu susțin contrariul!

INSTANȚA va decide dacă au acționat împotriva legii!

CONGRESUL PSD trebuie organizat DOAR în condiții de legalitate!

CITIȚI și veți înțelege❗

P.S.: Am văzut că unii dintre colegii mei s-au grăbit să se pronunțe în legătură cu șansele acțiunilor mele. Dacă sunt atât de siguri de dreptatea lor, de ce nu amână Congresul până se va pronunța instanța❓

#DREPTATE până la capăt❗”, se arată în mesajul lui Eugen Teodorovici. DOCUMENTUL AICI

Adauga un comentariu