Local

Compania Blue Air anulează peste 60 de zboruri. Cursa Iaşi – Torino, afectată

Publicat: 28 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Compania Blue Air anulează peste 60 de zboruri. Cursa Iaşi - Torino afectată
Compania Blue Air anulează peste 60 de zboruri

Blue Air va anula 64 de zboruri către Italia şi Cipru, planificate în perioada 3 – 31 august 2020, în contextul restricţiilor impuse de autorităţile din cele două ţări, informează operatorul aerian low-cost.

„Ca urmare a deciziei autorităţilor italiene şi cipriote de a introduce măsura autoizolării obligatorii de 14 zile şi a supravegherii medicale pentru toate persoanele care sosesc din România sau care s-au aflat în tranzit prin ţara noastră în ultimele două săptămâni, Blue Air este nevoită să anuleze un număr semnificativ de zboruri între România şi Italia şi între România şi Cipru.

În acest moment, sunt afectate 64 de zboruri planificate în perioada 3 – 31 august 2020, urmând ca lista să fie actualizată permanent în funcţie de durata restricţiilor impuse de autorităţile italiene. Rutele afectate de aceste anulări sunt: Bucureşti Otopeni – Milano Malpensa, Florenţa, Napoli; Bacău – Bergamo, Torino, Roma Fiumicino; Iaşi – Torino (în data de 10 și 17 ale lunii august); Bucureşti Otopeni – Larnaca”, precizează Blue Air într-un comunicat transmis marţi, 28 iulie 2020.

Curse anulate de pe Aeroportul Internațional Iași

Pe lângă cursa Iași – Torino reprezentanții Aeroportului Internațional Iași informează că nu sunt operate de pe aerogara ieșeană zborurile spre Tel Aviv, Larnaca și Viena.

„Vă informăm că a fost actualizată lista țărilor (zonelor) cu risc epidemiologic ridicat și vă reamintim că toate persoanele care sosesc în România din aceste state trebuie să intre în carantină, 14 zile.

Lista intră în vigoare de astăzi, ora 0:00, și poate fi consultată pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică, accesând link-ul!

Totodată, vă reamintim că în prezent nu sunt operate de pe Aeroportul Iași, din cauza restricțiilor aeriene impuse cu scopul stopării pandemiei de SARS- COV 2, următoarele zboruri:

✈️ Iași – Tel Aviv (Wizz Air)
✈️ Iași – Larnaca (Wizz Air)
✈️ Iași – Viena (Austrian Airlines)”, potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional Iași.

Pasagerii afectați vor primi toate detaliile

Compania a transmis tuturor pasagerilor Blue Air afectaţi de aceste anulări faptul că aceștia vor primi toate detaliile referitoare la opţiunile pe care le au la dispoziţie pe e-mailul furnizat în momentul rezervării biletului.

De asemenea, aceştia pot opta pentru reprogramarea gratuită a călătoriei în primele 7 zile de la data iniţială a zborului direct printr-un e-mail către adresa [email protected].

În cazul în care pasagerul nu optează pentru rebooking gratuit, după cele 7 zile de la data zborului anulat, Blue Air va transfera automat contravaloarea biletului în portofelul electronic Blue Wallet al persoanei care a efectuat achiziţia, de unde banii vor putea fi utilizaţi în termen de 2 ani pentru a cumpăra bilete pentru orice altă destinaţie deservită de Blue Air, anunță reprezentanții companiei aeriene.

Aeroportul Bacău se închide

Aeroportul Bacău se închide. În perioada 15 august – 30 septembrie 2020, Aeroportul Bacău va fi închis, din cauza modernizării pistei. Compania Blue Air a anunţat prin intermediul unui comunicat că în urma deciziei conducerii Aeroportului Internaţional Bacău, de a efectua lucrări de modernizare în intervalul 15 august – 30 septembrie 2020 care vor duce la închiderea temporară a unităţii, îşi va muta zborurile planificate pe aeroporturile din regiune.

Aeroportul Internaţional „George Enescu” Bacău” implementează un proiect complex de modernizare a pistei de decolare/aterizare, a suprafeţelor de mişcare aferente şi a sistemului de balizaj, la cele mai exigente standarde aeroportuare internaţionale.

În conformitate cu Graficul de execuţie a lucrărilor, prezentat şi asumat de Antreprenor, între 15.08.2020 şi 30.09.2020, pista de decolare/aterizare va fi închisă complet traficului aerian, urmând ca activitatea operaţională să se reia din data de 01.10.2020.

Astfel, zborurile planificate din perioada 15 august – 30 septembrie 2020, care ar fi trebuit să decoleze sau să aterizeze pe Aeroportul Bacău, vor fi transferate pe Aeroportul Internaţional Suceava, pasagerii beneficiind de transfer gratuit cu autocarul.

Orarul de zbor şi indicativul zborului rămân neschimbate pentru pentru cele mai multe dintre zborurile afectate şi mutate pe Aeroportul din Suceava.

Adauga un comentariu