Local

Compania Blue Air redeschide baza aeriană de la Aeroportul Iași. Noi curse spre destinații europene

Publicat: 09 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Compania Blue Air redeschide baza aeriană de la Aeroportul Iași. Noi curse spre destinații europene
Aeroportul Iași s-a înțeles cu operatorul Blue Air pentru redeschiderea unei baze permanente începând cu anul 2020. Compania aeriană va deschide și noi curse externe spre destinații din Europa

Compania Blue Air va redeschide baza aeriană de la Aeroportul Iași. Operatorul de zbor va opera și o serie de destinații noi către orașe din Europa. Operatorul de zbor și Aeroportul Iași au ajuns la o înțelegere pentru plata datoriilor Blue Air din ultimii ani

Veste importantă pentru locuitorii județului Iași și ai Regiunii de Nord-Est. Operatorul aerian Blue Air ar urma să redeschidă baza aeriană de la Aeroportul Iași, conform unui anunț al reprezentanților Consiliului Județean (CJ) Iași. În plus, operatorul aerian va deschide și o serie de zboruri noi în perioada următoare, odată cu aducerea unei aeronave la Aeroportul Internațional Iași. Blue Air va avea o bază permanentă în Iași, începând cu vara anului 2022, planificând să opereze zboruri directe din Iași către cele mai importante destinații ale Europei, precum Londra- Heathrow, Dublin, Barcelona, Roma, Paris- Charles de Gaulle.

Blue Air își redeschide baza de la Aeroportul Iași

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a arătat și în ce va consta redeschiderea bazei companiei Blue Air pe Aeroportul Internațional.

„Blue Air va redeschide baza de la Iași și va introduce noi curse directe către Paris, Barcelona, Roma și alte mari orașe europene. Acesta este rezultatul implicării și efortului coordonat pe care îl depun Aeroportul Iași, Consiliul Județean Iași și celelalte instituții pentru a sprijini dezvoltarea aeroportului și a deschide Iașul către noi destinații și noi oportunități”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Blue Air operează în prezent curse Iași-Otopeni de pe Aeroportul Internațional.

Blue Air deschide cursa Iași-Dublin din decembrie 2021

Recent, compania Blue Air a anunțat deschiderea cursei Iași-Dublin, cursă ce va fi operată din luna decembrie 2021. Prețul unui bilet începe de la 39,99 euro/ segment și toate rezervările includ o schimbare gratuită a datelor de călătorie. Începând cu 19 decembrie 2021, Blue Air operează două servicii săptămânale între Iași și Dublin. Între compania aeriană și aeroport, în ultimii ani au avut loc o serie de dispute pe datoriile operatorului. Vechea conducere a regiei aeroportuare s-a adresat instanței pentru recuperarea debitelor, ceea ce a făcut ca Blue Air să plece de la Iași. După ce au ajuns la o înțelegere privind eșalonarea datoriei, operatorul aerian a decis să revină la Aeroportul Iași.

Proiect de modernizare la Aeroportul Iași de 75 de milioane de euro

Costel Alexe, șeful CJ Iași, a mai menționat și faptul că în această perioadă se lucrează și la proiectul de modernizare a regiei aeroportuare.

„Lucrăm în continuare intens, în cadrul grupului de lucru pe care l-am constituit, la proiectul de extindere și modernizare a infrastructurii aeroportuare, pentru că dezvoltarea aeroportului înseamnă dinamism cultural, medical, turistic, social și, bineînțeles, economic pentru Iași”, a mai spus Costel Alexe, șeful CJ Iași.

Regia a lansat un proiect de modernizare cu fonduri europene ce include un nou terminal de pasageri T4, dar și alte facilități. Proiectul urmează să fie depus la Comisia Europeană pentru obținerea finanțării. Valoarea totală a proiectului se ridică la circa 75 de milioane de euro.

Adauga un comentariu