National

Compania Te-Rox Prod din Pașcani este vândută grupului suedez Holmbergs Safety Systems

Publicat: 19 nov. 2020
Sisteme auto pentru copii
Sisteme auto pentru copii

Compania Te-Rox Prod din Pașcani este vândută grupului suedez Holmbergs Safety Systems. Cea din urmă este unul dintre cele mai importante nume din domeniu, având fabrici în Europa, Hong Kong, SUA și China. Vânzările anuale depășesc patruzeci de milioane de euro.

Compania Te-Rox Prod a fost adusă de Doina Cepalis în topul producătorilor de centuri de siguranță, huse și scaune auto pentru copii din Europa. În 2018, Doina Cepalis și Roxana Cepalis au primit Premiul “Lider European pe o piață de nișă” în Gala Profit.ro. Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider La finele anului 2018, cum a anunțat Profit.ro, Doina Cepalis a transferat fiicei sale, Roxana Cepalis (33 de ani), un pachet de 25% din acțiunile firmei. Fiica era deja în structura acționariatului, cu o participație de 0,057%.

Acum, întregul pachet de acțiuni este vândut grupului suedez Holmbergs. Transferul participației va produce efecte, conform legii, doar după expirarea termenului de opoziție și îndeplinirea oricăror altor condiții. În această situație, contactată de Profit.ro, Doina Cepalis a precizat că nu dorește să comenteze asupra tranzacției, la acest moment. Doina Cepalis spunea anterior că este în negocieri cu un fond de investiții, pe care nu l-a nominalizat, vorbind însă doar despre cedarea unei participații minoritare pentru dezvoltarea firmei, nu a întregului business, cum a fost semnat acum. În primăvara anului trecut, Doina Cepalis a intrat pe piața imobiliară, lansând la Iași, în comuna Miroslava, construcția a 140 de case.

Cepalis investește în acest complex imobiliar alături de soțul ei și încă doi parteneri de afaceri, familia Carolina și Bogdan Narcis Neculai, pe o suprafață de 10 hectare. Ultimul asociat în proiectul imobiliar este proprietarul unei firme de transport mărfuri, conform presei locale.

Adauga un comentariu