Local

Complex sportiv modern, de peste 18 milioane de lei! Primarul a anunțat când va fi gata

Publicat: 06 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Complex sportiv modern de peste 18 milioane de lei Primarul a anunțat când va fi gata
Valoarea de investiție în complexul sportiv Holboca este de peste 18 milioane lei

Licitația pentru atribuirea contractului pentru construirea complexului sportiv modern în Holboca a fost câștigată de firma Grup Construcții Est. Valoarea investiției este de peste 18 milioane de lei, fără TVA, iar lucrările ar urma să fie gata peste 24 de luni. Complexul sportiv va fi unul de tip multi-sport și va avea o suprafață de desfășurare de trei hectare. Licitația a fost derulată de Compania Națională de Investiții

Noul complex sportiv va avea patru terenuri de sport unde vor putea fi practicate diverse activități sportive. Acesta este prevăzut cu parcare și un punct administrativ de unde se va supraveghea activitatea complexului. În doi ani de zile se preconizează că lucrările vor fi gata, iar copii din comuna Holboca vor avea unde să practice un sport, după preferințe. Primăria comunei Holboca a eliberat în săptămâna ce a trecut certificatul de urbanism, necesar pentru proiectare.

schiza complex sportiv Holboca
Firma ce a câștigat licitația este Grup Construcții Est

Va fi construit un complex sportiv modern în Holboca

Neculai Pamfil in costum gri si camsa alba cu ochelari
Valoarea de investiție în complexul sportiv Holboca este de peste 1.4 milioane de euro

Procedura de atribuire prin licitație a contractului pentru construirea complexului sportiv din comuna Holboca a fost finalizată. Câștigătorul a fost desemnat, ținându-se cont atât de oferta financiară, în proporție de 70 la sută, cât şi de experiența profesională a echipei, în proporție de 30 la sută. Firma ce a câștigat licitația este Grup Construcții Est. Este vorba de o firmă ieșeană, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul construcțiilor.

„Mă bucur să împărtășesc faptul că în urma vizitei de lucru, efectuate recent, la București, la Compania Națională de Investiții și la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, am demarat proiectul de construire a unui complex sportiv dedicat comunei noastre.

Proiectul presupune o investiție de 18 milioane lei, finanțare ce va fi acordată prin Direcția Investiții – Departamentul Sport, Învăţământ şi Cultură, în cadrul subprogramului. Proiectul reprezintă o investiție dedicată atât generațiilor actuale, cât și celor viitoare. În ultimii patru ani, comuna noastră a făcut pași importanți în dezvoltare, devenind tot mai atractivă ca zonă de locuit”, precizează Neculai Pamfil, primarul comunei Holboca.

Complexul sportiv va include teren de fotbal, pistă de alergare, teren de baschet, teren de handbal sau tenis, vestiare, tribune, parcare și corp administrativ dotat cu grupuri sanitare, punct de prim ajutor, magazie pentru echipamente și sală de ședințe.

 screenshot aplicatie localizare
Complexul sportiv se va întinde pe 3 hectare

Termenul de executare a lucrărilor este de doi ani de zile

imagine harta satelit
Perioada de execuție a lucrărilor este de 24 de luni

În ultima săptămână din luna noiembrie 2022 a fost semnat certificatul de urbanism, iar CNI a semnat finanțarea în valoare de peste 18 milioane de lei, fără TVA, necesară derulării proiectului. Contractul prevede un termen de patru luni pentru etapa de proiectare, iar execuția se va realiza în 24 de luni. În anul 2025, noul complex sportiv Holboca ar trebui să fie gata.

În cadrul complexului vor putea fi practicate diferite sporturi, precum fotbal, baschet sau handbal. Acesta se va întinde pe o suprafață de trei hectare, pe șesul adiacent drumului spre Tomeşti, DJ 248D.

„Așa cum știm, avem nevoie și de spații pentru mișcare și petrecere a timpului liber. Mai mult decât atât, investiția se poate dovedi a fi una benefică, inclusiv pentru bugetul local, prin închirierea stadionului pentru diverse evenimente”, a mai adăugat Neculai Pamfil, primarul comunei Holboca.

O altă investiție în comuna Holboca prevede implementarea unui proiect privind digitalizarea transportului. Peste 1 milion de euro vor fi alocați pentru achiziția stațiilor smart pentru călători. În luna noiembrie 2022 a fost inaugurată și linia de tramvai Iași-Dancu. Pentru acest traseu, municipalitatea ieșeană a achiziționat special cinci tramvaie noi.

Construirea noului complex sportiv modern în Holboca încurajează practicarea diferitelor activități sportive de către tinerii din comună și nu numai.

Adauga un comentariu