Local

Comuna Dumești va avea drumuri asfaltate! Investiția este de 3 milioane de euro – FOTO

Publicat: 21 iul. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Comuna Dumești va avea drumuri asfaltate Investiția este de 3 milioane de euro  FOTO
În comuna Dumești vor fi reabilitate mai multe drumuri

Mai multe drumuri din comuna Dumești, județul Iași, vor fi reabilitate. Licitația pentru execuția lucrărilor va fi organizată la începutul lunii august 2023. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor în cadrul procedurii. Finanțarea este asigurată de Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”

Prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny” sunt anunțate noi investiții în județul Iași. Astfel, pe data de 07.08.2023 este programată licitația pentru modernizarea drumurilor din satul Dumești, comuna cu același nume. Valoarea estimată a contractului este de 14.326.681 de lei, fără TVA, aproape 3 milioane de euro.

„Din punct de vedere al stării tehnice, drumurile de interes local propuse spre amenajare se prezintă astfel: zonă pietruită cu un strat de balast având grosimea de 5-35 cm, acostamente inexistente sau acoperite cu un strat vegetal, lipsă elemente de hidraulică care să preia apele pluviale. Lățimea existentă a părții carosabile este variabilă cu valori cuprinse între 3 și 6 m. În perioada cu precipitații bogate, drumurile devin greu practicabile, geometria căii nerespectând specificațiile privind corectarea drumurilor, nici orizontal și nici vertical. Drumurile nu prezintă platforme de întâlnire și nici racordări corespunzătoare cu podurile din zonă. Semnalizarea verticală lipsește, punând în dificultate participanții la trafic”, se arată în caietul de sarcini.

Prin „Anghel Saligny”, județul Iași a prins sume importante.

În comuna Dumești se va interveni pe 37 de străzi

Conform proiectului, lucrările de modernizare vizează un tronson de 37 de străzi cu o lungime de 3,7 kilometri. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Propunerea financiară trebuie să se încadreze în limita fondurilor care pot fi disponibilizate pentru îndeplinirea contractului de achiziție publică ce urmează a fi atribuit. Propunerea financiară va cuprinde și formularul de contract propus, semnat și ștampilat de ofertant, însoțit de eventuale propuneri de modificare a clauzelor contractuale specifice, propuneri care se vor accepta numai în măsura în care acestea nu vor fi, în mod evident, dezavantajoase pentru autoritatea contractantă”, se mai arată în documentația procedurii.

Lucrările vor fi executate în termen de 36 de luni de la semnarea contractului. De menționat că vor fi investite sume importante și în comuna Popricani, în ceea ce privește extinderea rețelei de canalizare.

Vor fi alocate fonduri și pentru comuna Ruginoasa

Totodată, pe data de 26.07.2023, Primăria comunei Ruginoasa va organiza o licitație pentru reabilitarea mai multor drumuri din localitate. Valoarea estimată a lucrărilor este de 3.263.463 de lei, fără TVA, aproape 650.000 de euro. Conform contractului, se va interveni pe străzile Nicolae Labiș, Petru Mușatin, Petru Rareș, Radu Vodă, Crizantemelor, Răzeșilor și Ghica Vodă al III – lea. Lungimea arterelor este de 4.400 de metri.

Primele cinci străzi sunt situate în satul Ruginoasa, iar ultimele două în satul Dumbrăvița.

Comentarii
Adauga un comentariu